FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima

Autor: ista
ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Pomoć umirovljenicima, koju daje Grad Zagreb, za mjesec lipanj isplaćivat će se od ponedjeljka 18. lipnja preko preko Hrvatske pošte, izvijestio je zagrebački gradski Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Ured napominje kako će umirovljenici, koji ju nisu primili na kućnu adresu, pomoć moći podignuti do utorka 3. srpnja u poštanskim uredima.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba, pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, hrvatski državljani s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno, navodi se.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine i to prva skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno. Druga skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kuna do 1.200 mjesečno i treća skupina u kojoj su umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kn pomoći, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna mjesečno, priopćeno je.

(Hina) pp/xaš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙