FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 15. lipnja

Autor: ikut
ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 15. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će otvaranju Međunarodnog festivala dizajna "Dan D". Predviđeno je obraćanje predsjednika (10 sati, Heinzelova 66).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo Zagreb Pridea (13 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović boravit će u Koprivnici. Posjetit će tvrtku "Podravka d.d." (10,30 sati, A. Starčevića 32), gdje će se susresti s predstavnicima Uprave tvrtke. Premijer Milanović potom će (u 11,35 sati), obići Podravkinu Tvornicu juha i Vegete, a nakon obilaska tvornice, dat će izjave za medije. Predsjednik Vlade RH sastat će se i s predstavnicima Grada Koprivnice, u Gradskoj vijećnici (12,15 sati, Zrinski trg 1/1).

BERLIN - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u službenom posjetu Njemačkoj i sastati se u Berlinu s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom. Predviđeni su i razgovori s Gabriele Molitor, zamjenicom predsjednika Odbora Bundestaga za pitanja EU i članovima Odbora, Christophom Heusgenom, savjetnikom kancelarke za vanjsku politiku i Nicolausom Meyer-Landrutom, savjetnikom kancelarke za europske poslove. Ministrica Pusić sudjelovat će i na panel diskusiji na temu "Republika Hrvatska pred članstvom u Europskoj uniji - signal za cijelu regiju?" u organizaciji Zaklade Friedrich Neumann.

RIJEKA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Klinički bolnički centar Rijeka. Radni sastanak na kojem će, uz najbliže ministrove suradnike prisustvovati ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, ravnatelj bolnice Herman Haller i članovi Upravnog vijeća bolnice, održat će se u zgradi Poliklinike na Kantridi (12 sati). Nakon sastanka (oko 12,50 sati), ministar Ostojić i ravnatelj bolnice Haller dat će izjavu za medije. Ministar će tijekom posjeta bolnici obići Odjel dječje hematoonkologije na Kantridi, klinike za internu medicinu i kirurgiju kao i bolnički kompleks na Sušaku.

ZAGREB - Ministar obrane Ante Kotromanović primit će izaslanstvo kosovskih sigurnosnih snaga predvođeno ministrom Agimom Čekuom. Tom prigodom ministri Kotromanović i Čeku potpisat će Memorandum o razumijevanju između Ministarstva obrane RH i Ministarstva kosovskih sigurnosnih snaga (12 sati izjave za medije, MORH, Sarajevska cesta 7, objekt br. 15).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg predstojnika Ureda za zaštitu ustavnog poretka Josipa Manolića, bivših pomoćnika ministra unutarnjih poslova Joška Morića i Željka Tomljenovića te pomoćnika ministra branitelja Ivana Grujića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za ubojstva i zlostavljanja srpskih civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja 1991. (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem vozača i tajnice u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-MOL. Dvoje svjedoka iz AZTN-a trebali bi razjasnili okolnosti vezane uz pismo kojim je čelnica te agencije Olgica Spevec navodno upozorila Sanadera da MOL promjenom međudioničkog ugovora stječe prevladavajući utjecaj na tržištu. (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙