FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. lipnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 15. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će otvaranju Međunarodnog festivala dizajna "Dan D". Predviđeno je obraćanje predsjednika (10 sati, Heinzelova 66).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo Zagreb Pride-a (13 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu će nastaviti raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o upravljanju državnom imovinom, po hitnom postupku. Tim bi se izmjenama omogućilo da zaposlenici društava u vlasništvu RH stječu dionice ili udjele u tim društvima tako da ih mogu založiti ili prenijeti pravo nad njima radi osiguranja zajma koji traže kod banaka ili drugih institucija, kao i da sredstva za kupnju dionica ili udjela društva mogu steći uz financijsku pomoć društva. Time se omogućuje radnicima očuvanje vrijednosti imovine, kao i stvaranje dodane vrijednost aktivnim i racionalnim upravljanjem u pojedinom poslovnom subjektu, navodi vlada, predlagač izmjena. Hitnost postupka potrebna je, objašnjavaju, zbog lakše prodaje dionica u vlasništvu RH, boljeg punjenja državnog proračuna te uklanjanja zapreka ulaganjima i poboljšanju investicijske klime (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović boravit će u Koprivnici. Posjetit će tvrtku "Podravka d.d." (10,30 sati, A. Starčevića 32), gdje će se susresti s predstavnicima Uprave tvrtke. Premijer Milanović potom će (u 11,35 sati), obići Podravkinu Tvornicu juha i Vegete, a nakon obilaska tvornice, dat će izjave za medije. Predsjednik Vlade RH sastat će se i s predstavnicima Grada Koprivnice, u Gradskoj vijećnici (12,15 sati, Zrinski trg 1/1).

STRAHONINEC/NEDELIŠĆE - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetit će Međimursku županiju gdje će se sastati s načelnicima i gradonačelnicima te županije. Na sastanku će biti riječi o projektima kandidiranim za programe Europske investicijske banke te budućem financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave iz strukturnih i Kohezijskog fonda (9 sati, zgrada Općine Strahoninec, Čakovečka 37 c, TV-snimatelji i fotoreporteri moći će snimiti početak sastanka). Nakon toga, obići će radilište Centra za kulturu, društvene i javne potrebe Strahoninec, investiciju vrijednu sedam milijuna kuna, gdje će dati izjavu za medije (10,30 sati, Dravska 1). Između ostalog, potpredsjednik Vlade Grčić sudjelovat će i na otvorenju 14. Međunarodnog sajma poduzetništva MESAP u Nedelišću (11 sati).

RIJEKA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Klinički bolnički centar Rijeka. Radni sastanak na kojem će, uz najbliže ministrove suradnike prisustvovati ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, ravnatelj bolnice Herman Haller i članovi Upravnog vijeća bolnice, održat će se u 12 sati u zgradi Poliklinike na Kantridi. Nakon sastanka, oko 12,50 sati, ministar Ostojić i ravnatelj bolnice Haller dat će izjavu za medije. Ministar će tijekom posjeta bolnici obići Odjel dječje hematoonkologije na Kantridi, klinike za internu medicinu i kirurgiju kao i bolnički kompleks na Sušaku.

DELNICE - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će tim Hitne medicinske službe smješten u Tehničkoj jedinici Hrvatskih autocesta Lučice (16,10 sati, izlaz Delnice). Nakon susreta, na kojem će biti prisutni i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko goranske županije Davor Vukobrat, u 16,30 sati ministar Ostojić dat će izjavu za medije. Tim u Lučicama jedan je od trinaest dodatnih timova hitne medicinske pomoći smještenih na frekventnim postajama hrvatskih prometnica tijekom turističke sezone. Timove sačinjavaju liječnik, medicinska sestra i vozač s potpuno opremljenim vozilom za hitne medicinske intervencije, a njihov rad nadzire Hrvatski zavod za hitnu medicinu zajedno s Ministarstvom zdravlja.

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg predstojnika Ureda za zaštitu ustavnog poretka Josipa Manolića, bivših pomoćnika ministra unutarnjih poslova Joška Morića i Željka Tomljenovića te pomoćnika ministra branitelja Ivana Grujića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za ubojstva i zlostavljanja srpskih civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja 1991. (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem vozača i tajnice u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-MOL. Dvoje svjedoka iz AZTN-a trebali bi razjasnili okolnosti vezane uz pismo kojim je čelnica te agencije Olgica Spevec navodno upozorila Sanadera da MOL promjenom međudioničkog ugovora stječe prevladavajući utjecaj na tržištu. Sanader, pak, tvrdi da pismo nikada nije dobio, a bivša voditeljica pisarnice AZTN-a Vesna Špoljarić je na suđenju izjavila da ju je tajnica Olgice Spevec, Petra Petrović u prosincu 2009. tražila da antidatira dopis kojim je Sanader navodno upozoren na tzv. koncentraciju tako da napiše da je dopis poslan u travnju te godine. Špoljarić je posvjedočila i da se vozač agencije Zlatko Horvat u nekoliko navrata kod nje raspitivao o pismu, uvjeravajući je da ga je predao. Iz agencije su nakon tog svjedočenja priopćili da nisu nezakonito postupali pri ocjeni koncentracije Ina/MOL te su kao neistinit odbacili iskaz svoje djelatnice (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda trebalo bi odlučiti o osnovanosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea kojega se tereti da je zlouporabio položaj i ovlasti kako bi nezakonito punio HDZ-ov "crni fond". Prije odluke o utemeljenosti optužnice tužiteljstvo se moralo očitovati o tvrdnji obrane da je optužnica podignuta nakon zakonom propisanih rokova te da bi stoga trebala biti odbačena. Mladineo je optužen da je s privatnom marketinškom agencijom Fimi medijom od travnja 2008. do kraja 2009. suprotno Zakonu o javnoj nabavi sklopio tri ugovora za promidžbene aktivnosti kojima je oštetio Fond za oko 1,7 milijuna kuna (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Bivšem HDZ-ovom načelniku općine Saborsko Luki Hodaku, koji je sam sebe prozvao šamanom, na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje zbog optužbe da je od studenog 2006. do kraja 2008. oštetio svoju općinu za gotovo pola milijuna kuna. Uz Hodaka je optužena i tvrtka od koje je kupovao robu općinskim novcem te njen vlasnik Zvonimir Lipošćak koji je općini navodno ispostavio krivotvorene račune. Hodak je u zatvoru u Lipovici, gdje od srpnja prošle godine služi kaznu od godinu i dva mjeseca zatvora zbog pronevjere gotovo milijun kuna općinskog novca 1996. To mu je inače bila treća osuđujuća presuda. No, zbog nedozvoljenog držanja automatske puške i smrti susjeda u indijanskom šatoru, gdje su zajedno konzumirali buniku, nije išao u zatvor jer su kazne bile uvjetne. Nakon epizode s bunikom Hodak je izbačen iz HDZ-a (9 sati, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xlbak/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙