FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješna prezentacija Osijeka u austrijskoj gospodarskoj komori

Autor: spos
BEČ, 14. lipnja 2012. (Hina) - U austrijskoj gospodarskoj komori WKOe održan je u četvrtak poslijepodne u Beču forum "Ulaganja i poslovne mogućnosti u Osijeku" na kojemu su predstavljene gospodarske mogućnosti ulaganja, gospodarske zone, zelena industrija kao i zajednički IPA program o poticanju razvoja Osijeka i mađarske županije Zala izvozom i promicanjem ulaganja, s naglaskom na obnovljive izvore energije i zaštitu okoliša koje sufinancira EU.

"Austrija i Hrvatska u posljednje vrijeme imaju vrlo intenzivne bilateralne odnose, a Osijek i Osječko-baranjska županija nude velike mogućnosti za ulaganja austrijskim investitorima", rekao je regionalni menadžer za JI Europu WKOe Guenther Sucher pozdravljajući sedamdesetak nazočnih predstavnika gospodarskih i financijskih institucija, tvrtki te partnera u kooperaciji s Hrvatskom iz Austrije i Mađarske.

Veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota naglasio je važnost daljnjeg produbljavanja bilateralnih, posebice gospodarskih odnosa s, kako je rekao, austrijskim strateškim partnerom, kao i važnost izravne suradnje između županija i austrijskih pokrajina izrazivši nadu da će ovaj skup pridonijeti daljnjem unapređenju hrvatsko-austrijske gospodarske suradnje.

"Ovo je dobar model povezivanja gospodarstvenika", rekao je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo. Kazao je nadalje da Osječko-baranjska županija prednjači u privlačenju financijskih sredstava iz EU te da se radi o 221 projektu s oko 100 milijuna eura od kojih su neki predstavljeni i na ovoj prezentaciji. Gradonačelnik je posebice govorio o mogućnostima ulaganja na području prehrane, poljoprivrede, prerađivačkim kapacitetima, energetskim projektima itd.

Izaslanstvo Grada Osijeka primio je prijepodne u Beču gradonačelnik Michael Haeupl. Razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja suradnje, a dogovorena je suradnja vezana uz sajmove, zatim u sklopu Dunavske strategije - primjerice u izgradnji biciklističkih staza, zajedničkih projekata vezanih uz projekte EU itd. "Raduje me suradnja s Osijekom", rekao je tom prilikom Hauepel.

Nakon jednoipolsatne prezentacije Osijeka u WKOe održani su razgovori hrvatskih i austrijskih poduzetnika o daljnjoj izravnoj suradnji, a cijelu prezentaciju gradonačelnik Osijeka Bubalo ocijenio je vrlo uspješnom.

Predstavljanje Grada Osijeka u Beču održano je u organizaciji WKOe, Županijske gospodarske komore, Grada Osijeka i Veleposlanstva RH u Austriji.

Izaslanstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u petak putuje u Gradišće u Željezno, gdje će održati sličnu prezentaciju.

(Hina) xspđ ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙