FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja za Hrvatsku - za četvrtak - 14. lipnja

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 14. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će proslavi 10. obljetnice poslijediplomskog studija Menadžment u zdravstvu. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (11 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Rockefellerova 4).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu je, među ostalim, Nacrt prijedloga zakona o pučkom pravobranitelju, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Ovršnog zakona, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o javnim ovršiteljima, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) te Prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za željeznice (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 4. sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o upravnim sporovima, u prvom čitanju. Izmjenama se predlaže da u upravnim sporovima pred upravnim sudovima prvog stupnja odluke donose suci pojedinci bez obzira na to kakva je složenost ili vrijednost predmeta spora, tim više što je kao drugostupanjski sud ustrojen Visoki upravni sud RH. U dva čitanja razmotrit će se pitanje odlučivanja u sporovima pred sudovima prvog stupnja, ali i druga pitanja koja se pojave kroz nadzor i praćenje primjene novog zakonodavstva u upravnom sudovanju. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Svjedočenjem bivše predsjednice uprave Janafa Vesne Trnokop Tantre i bivše državne tajnice ministarstva gospodarstva Nataše Vujec na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Na posljednjem ročištu krajem svibnja svjedočio je Vinko Šunde, prijatelj pokojnog hrvatskog iseljenika Eugena Laxe na čije je ime, prema USKOK-ovoj optužnici, Hypo banka 1995. Sanaderu isplatila milijunsku proviziju za zajam koji je dala državi Hrvatskoj. Laxino ime nalazi se na isplatnicama koje je navodno primio Sanader, a USKOK tvrdi da grafološko vještačenje pokazuje da na njima nije potpis pokojnog hrvatskog iseljenika (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Otvorenje tradicionalne manifestacije "Dani udruga 2012", koja i ove godine okuplja više od 280 predstavnika organizacija civilnog društva, tijela javne vlasti te drugih domaćih i međunarodnih institucija (16 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xlbak ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙