FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed radnika Diokija odgođen za utorak

Autor: scvi
ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Odlukom Stožera za obranu Diokija, nakon razgovora u Ministarstvu gospodarstva, prosvjed radnika te tvrtke najavljen za ovaj tjedan odgođen je za utorak, 19. lipnja.

Kako je priopćeno danas iz Stožera, prosvjed će se održati na Trgu bana Jelačića s početkom u 10 sati, od kuda će prosvjednici krenuti Radićevom ulicom ka Trgu Sv. Marka.

„Ovo vrijeme od nekoliko dana smatramo dovoljnim da Vlada napokon objavi konkretan plan spašavanja naše tvrtke, kao što su nam obećali, da se pokrene proizvodnja i isplate zaostale plaće. Radnici su na rubu gladi, ugrožene su egzistencije naših obitelji i više ne možemo dalje ovako“, ističe se u priopćenju.

Također, radnici Diokija daju punu podršku svojim kolegama, radnicima Dine, tvrtke članice Dioki grupe s kojima dijele zajedničke probleme, za njihov sutrašnji javni prosvjed na krčkom mostu.

Stožer za obranu Diokija ujedno čestita svojim dosadašnjim djelatnicima Dan Diokija. Naime, na današnji dan prije 53 godine položen je kamen temeljac za Dioki.

Početkom lipnja Stožer za obranu Diokija uputio je otvoreno pismo Vladi, upozorivši da unatoč njezinoj odluci iz ožujka dosad radnicima te tvrtke nisu isplaćene zaostale plaće, nije pokrenuta proizvodnja, niti provedeno vlasničko restrukturiranje.

Obveze Diokija prema bankama i ostalim vjerovnicima iznosile su 31. prosinca 2011. ukupno 1,17 milijardi kuna, od čega je dug bankama iznosio 785 milijuna kuna. Što se tiče države, dug prema HEP-u bio je 174 milijuna kuna, a prema HŽ-u 1,4 milijuna kuna.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙