FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat poljoprivrede najavljuje javni prosvjed u Zagrebu

Autor: ivuc
OSIJEK,08. lipnja 2012. (Hina) - Sindikat poljoprivrede najavio je danas da će zbog netransparentnog ponašanja Hrvatske poštanske banke (HPB), novog vlasnika Mesne industrije Valvita iz Harkanovaca u stečaju, u četvrtak, 14. lipnja, organizirati javni prosvjed u Zagrebu, ispred sjedišta HPB-a, a potom i pred Vladom.

U sindikalnom priopćenju za javnost navodi se kako je Valvita, prije nego što ju je na javnoj dražbi kupio HPB, bila u zakupu PPK Valpova i zapošljavala je 80 radnika koji će ostati bez posla ako HPB ne pronađe prihvatljivog kupca ili zakupoprimca.

Odmah nakon kupovine uputili smo dopis HPB-u s upitom o njihovim namjerama s Valvitom. Njihov odgovor bio je da će je ponuditi u zakup PPK Valpovu po tržišnim uvjetima, što su i učinili ponudivši PPK Valpovu potpuno neprihvatljive uvjete zakupa, a to znači da, ako banka ne pronađe drugog zakupoprimca ili kupca, radnici ostaju bez posla, napominje sindikat.

S obzirom da je HPB u većinskom vlasništvu države, Sindikat poljoprivrede nastavit će prosvjed na Markovu trgu, ispred Banskih dvora, kako bi i Vladu upozorili na netransparentne postupke HPB-a.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙