FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S&T Hrvatska implementirala informatičko rješenje za upravljanje državnom granicom

Autor: tmis
ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Informatička tvrtka S&T Hrvatska d.o.o. dovršila je implementaciju rješenja za treću fazu Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom (NBMIS), a vrijednost tog posla bila je 5,27 milijuna eura, izvijestili su danas iz S&T-a.

Taj posao S&T je dobio temeljem natječaja i ugovora sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje projekata EU 2010. godine, a u projektu je kao partner sudjelovala i zagrebačka informatička tvrtka IN2 d.o.o. te timovi Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), granične policije i svih tehničkih službi MUP-a.

Bio je to izuzetno zahtjevan projekt, no uspješno okončan u zadanim vremenskim i financijskim okviriman, ističu iz S&T-a.

U sklopu projekta NBMIS III modernizirane su NBMIS aplikacije, nadograđene novim funkcionalnostima, razvijene su mobilna NBMIS aplikacija za rad na mobilnim uređajima i aplikacija za portabilne inspekcijske sustave, prema zahtjevima granične policije za kontrolu putnika, putnih isprava i roba u vlakovima, brodovima i pomorskim lukama.

Novom je informatičkom opremom opremljeno i ukupno 40 lokacija, od kojih 25 međunarodnih graničnih prijelaza (11 međunarodnih cestovnih graničnih prijelaza, 5 međunarodnih pomorskih graničnih prijelaza, 4 međunarodna granična prijelaza u zračnim lukama, 4 međunarodna željeznička granična prijelaza, međunarodni riječni granični prijelaz Vukovar) te 15 dodatnih lokacija koje obuhvaćaju centralnu lokaciju u Zagrebu i dio policijskih postaja.

Provedena je i osnovna obuka tehničara MUP-a na svim lokacijama radi kvalitetnijeg održavanja sustava te programera MUP-a u svrhu preuzimanja NBMIS aplikacije, navode iz S&T-a.

(Hina) xpp/xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙