FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga iz Tovarnika traži mirovinu za obitelj poginuloga francuskog dragovoljca

Autor: zdra
VUKOVAR, 30. svibnja 2012. (Hina) - Udruga dr. Ante Starčevića iz Tovarnika pokrenula je postupak da se obitelji francuskoga dragovoljca i vukovarskog branitelja Jeana Michela Nicolliera, ubijenoga na Ovčari 1991. godine, dodijeli mirovina i sva druga prava koja proistječu iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja, izvijestila je udruga.

Udruga navodi kako je Nicollierova majka Lyliane Fournier proteklih mjeseci prikupila sve potrebne dokumente i poslala ih udruzi koja ih je dala prevesti na hrvatski jezik i ovjeriti kod ovlaštenoga sudskog tumača, a nakon toga dokumenti su predani u zagrebački gradski ured za zdravstvo i branitelje.

"Tim činom počeo je postupak za ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu za majku Jeana Michela Nicolliera. Iskreno se nadamo da će postupak brzo završiti i da će se majci dodijeliti mirovina", ističu iz Udruge dr. Ante Starčevića.

Jean Michel Nicolier borio se kao dragovoljac 1991. godine u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmištu, gdje je ranjen 9. studenoga i prevezen u vukovarsku bolnicu, a nakon pada grada ubijen je na Ovčari. Njegovi posmrtni ostatci još nisu pronađeni.

Predsjednik Republike Ivo Josipović posmrtno je u studenome prošle godine odlikovao Jeana Michela Nicolliera Redom Nikole Šubića Zrinskog za iznimnu hrabrost i junaštvo koje je taj 25-godišnji mladić pokazao u obrani Vukovara.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙