FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ministarstvu gospodarstva dogovor o rješavanju otpada u Varaždinu

Autor: mbuj
ZAGREB, 9. lipnja 2012. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode pokrenulo je postupak prikupljanja ponuda za izvršenje uklanjanja baliranog otpada s odlagališta Brezje kod Varaždina od zainteresiranih ponuditelja do 14. lipnja, jedan je od zaključaka sa sastanka održanog sinoć u Ministarstvu gospodarstva, a kojeg su vodili prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i zamjenik ministrice zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Na sastanku su bili i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Varaždina na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušom.

Dogovoreno je da će uklanjanje baliranog otpada od oko 120.000 tona s 40 posto ukupnih troškova sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Grad Varaždin se obvezao da će za nove količine baliranog otpada, sukladno uvjetima pravilnika o gospodarenju otpadom, 11. lipnja 2012. zatražiti privremenu dozvolu nadležnog tijela za gospodarenje otpadom.

Dogovoreno je i da će Grad Varaždin najkasnije do 11. lipnja 2012. raspisati natječaj za zbrinjavanje tekućeg otpada do završetka kojeg će se otpad privremeno odlagati na novoj lokaciji.

Bilo je planirano da se sastanak održi u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, no zbog, kako se navodi, novih okolnosti održan je u Ministarstvu gospodarstva.

Sastanak je održan u tom Ministarstvu i zato što, tematika nadilazi samo pitanje rješavanja problematike komunalnog otpada u Gradu Varaždinu, već uključuje i pitanje javne nabave koja je u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

(Hina) pp/xbma yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙