FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan prvi Zeleni forum o zaštiti okoliša u Istri

Autor: sfab
PULA, 5. lipnja 2012. (Hina) - Prvi Zeleni forum o zaštiti okoliša u Istri, na kojem se okupilo 50-tak sudionika predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Istarske županije, Grada Pule, poslovnih subjekata, predstavnika komunalnih tvrtki i nevladinih organizacija, održan je danas u prostorima Zajednice Talijana u Puli.

Zeleni forum pokrenut s ciljem uspostave konstruktivnoga dijaloga o gospodarenju otpadom u zaštiti okoliša između predstavnika različitih društvenih skupina i dionika u Istarskoj županiji.

Sudionici su raspravljali o pitanjima gospodarenja otpadom u zaštiti okoliša u Istri u kontekstu niza različitih aspekata – usklađenje s EU direktivama, tehničkoga, gospodarskoga, društvenoga, obrazovnoga i aspekta održivog razvoja.

Istaknuta je važnost uspostave integriranoga sustava gospodarenja otpadom temeljenoga na najboljoj europskoj praksi, a predstavljene su i novosti koje donosi nova Strategija gospodarenja otpadom Republike Hrvatske i Zakon o otpadu.

Uz to, naglašena je uloga obrazovanja o okolišu i podizanju svijesti o očuvanju okoliša te pravilnom postupanju s otpadom. Također su predložene inicijative koje se mogu poduzeti u tom segmentu kako bi se ostvarili još znatniji rezultati.

"Svatko treba odraditi svoj dio u uspostavi novog sustava gospodarenja otpadom kako bismo i dalje imali zelenu i čistu Istru – građani, gospodarstvo, obrazovni sustav, udruge građana. Zato smo na jednom mjestu okupili sve koji imaju nešto reći na ovu temu kako bismo pokrenuli dijalog o tome što i kako dalje“, rekla je Vesna Dukić, direktorica Kaštijun d.o.o. Pula, tvrtke koja će upravljati Županijskim centrom za gospodarenje otpadom, a koja je ujedno bila i organizator skupa.

(Hina) xsfab ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙