FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tuerkovu uredu pojasnili zašto ne ide na inauguraciju

Autor: lfia
LJUBLJANA, 8. lipnja 2012.(Hina) - Ured slovenskog predsjednika Danila Tuerka u petak je protokolarnim razlozima i dosadašnjom praksom pojasnio njegovu odluku da se ne odazove pozivu da bude nazočan na inauguraciji novoizabranog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Tuerk je poziv da prisustvuje inauguraciji u Beogradu dobio prije dva dana. U Tuerkovu kabinetu pojašnjavaju da on u pravilu ne sudjeluje na inauguracijama predsjednika drugih zemalja, te da je izuzetak do sada učinio samo u jednoj prilici, kad je prisustvovao inauguraciji Ive Josipovića kao predsjednika Hrvatske kao susjedne države.

U Tuerkovu su kabinetu inače pojasnili da su Nikolićeve javne izjave o Srebrenici i Vukovaru bile "neprimjerene". Tuerk je bio među prvim čelnicima u regiji koji je Nikoliću čestitao na izboru za predsjednika Srbije, izrazivši nadu da će se prijateljski odnosi Slovenije i Srbije, te put Srbije prema EU nastaviti.

Pri tom je u svojoj čestitci istaknuo važnost regionalne suradnje i dobrih odnosa sa susjednim državama kao vrijednosti koje su u temeljima europskog udruživanja.

(Hina) xfl ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙