FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 6. lipnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 6. lipnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri trebaju doći do 11,45 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstavit će Nacrt prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO), koji će omogućiti povezivanje obrazovnoga sustava s tržištem rada. Nacrt prijedloga zakona o HKO-u predstavlja nužan zakonski temelj na kojem će se uspostaviti primjena HKO-a, a od općeg je društvenog interesa jer omogućuje usklađivanje obrazovnoga sustava s potrebama tržišta rada, pojedinca i društva u cijelosti. Pored toga, primjenom HKO-a nastavlja se reforma obrazovnog sustava u smislu stvaranja obrazovnih programa temeljenih na jasnim ishodima učenja, uspostavljaju se temelji za vrednovanje ishoda učenja te se osnažuje i dalje razvija sustav osiguravanja kvalitete na svim razinama obrazovanja, za sve oblike učenja (10 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

SLUNJ - Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić nazočit će Danu uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 12" na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kraj Slunja (10 sati). Također, prezentacijskom dijelu vježbe "Immediate response 12" nazočit će i američki veleposlanik u RH James B. Foley i zapovjednik Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu general pukovnik Mark P. Hertling. Vježba "Immediate response" je dio združene obuke i vježbi Zapovjedništva američkih snaga za Europu - EUCOM (United States European Command) i Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu (USAREUR -United States Army Europe). Vježba se provodi s ciljem promicanja regionalne stabilnosti i sigurnosti te jačanja interoperabilnosti između članica NATO-a i partnerskih zemalja, a na vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika oružanih snaga, većinom iz Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, te pripadnici OS Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije (predstavnici medija trebaju doći do 9 sati na vojni poligon "Eugen Kvaternik" Slunj).

ZAGREB - U povodu 6. lipnja, Dana prava osoba s duševnim smetnjama, Klinika za psihijatriju Vrapče organizira konferenciju za novinare s namjerom da što više doprinese unaprjeđenju i zaštiti prava osoba s duševnim smetnjama. Na konferenciji će sudjelovati ministar zdravlja Rajko Ostojić, predsjednica Ustavnog suda RH Jasna Omejec, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić i drugi. Konferenciju će voditi ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče i predsjednik Hrvatskog psihijatrijskog društva prof. dr. Vlado Jukić (10,30 sati, Klinika za psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32).

ZAGREB - Predstavljanje kratkog izvještaja o zločinima iz mržnje nad lezbijkama, gejevima, biseksualnim i transrodnim (LGBT) osobama u Hrvatskoj. Izvještaj će predstaviti istraživački tim Amnesty Internationala iz Londona na konferenciji za novinare Amnesty Internationala Hrvatske. Izvještaj se bavi problematikom zločina iz mržnje s naglaskom na prošlogodišnju Povorku ponosa u Splitu tijekom koje su se ozbiljno kršila ljudska prava sudionika i sudionica, ali i drugim pitanjima vezanim uz kršenje prava LGBT populacije u Hrvatskoj. Na temelju prikupljenih podataka i analiza Amnesty International iznosi niz preporuka nadležnim tijelima kako bi se unaprijedila zaštita prava LGBT osoba u zemlji (11 sati, prostorije Amnesty Internationala Hrvatske, Praška 2, treći kat).

ZAGREB - Izjava Komisije HBK Iustitia et pax o promicanju javnog interesa i zaštiti javnih dobara bit će predstavljena u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije. Izjavu će predstaviti sisački biskup Vlado Košić, predsjednik Komisije i dr. Neven Šimac, član Komisije (12 sati, sjedište Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12 a).

ZAGREB - U okviru posjete Hrvatskoj, kardinal Raffaele Farina, arhivar i knjižničar Svete Rimske Crkve posjetit će Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU). Članovi Uprave Hrvatske akademije primit će kardinala Raffaela Farinu u čijoj će pratnji biti dr. Barbara Jatta, iz Odjela Grafičke zbirke Vatikanske apostolske knjižnice. Nakon razgovora u salonima Akademije, razgledat će Strossmayerovu galeriju starih majstora te će biti upoznati s vrijednošću Baščanske ploče, pravnim i pismenim spomenikom kulture u atriju Akademije (10,30 sati, HAZU, Zrinski trg 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙