FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvero mrtvih u sukobima u Libanonu

Autor: bnov
TRIPOLI, 3. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Četiri osobe ubijene su u sukobima noću na nedjelju na sjeveru Libanona između pristaša i protivnika sirijskog režima, čime se broj smrtno stradalih u sukobima popeo na 14, usprkos pojačanom prisustvu vojske, rekao je izvor iz službi sigurnosti.

Razmjena pucnjave "bila je vrlo žestoka tijekom noći, pri čemu su četiri osobe smrtno stradale" u Tripoliju pa je sada ukupan broj mrtvih u sukobima od subote prije zore 14 mrtvih i 48 ranjenih, istaknuo je taj izvor.

Stanovnici četvrti Džabal Mohsen, u kojoj žive većinom alaviti, šijitska manjinska zajednica kojoj pripada i sirijski predsjednik Bašar al Asad, već nekoliko tjedana se sukobljavaju sa stanovnicima susjedne četvrti Bab al Tabaneh u kojoj žive pretežito sunitski muslimani.

Petnaestmjesečna pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada u Siriji izaziva sve veće napetosti u susjednom Libanonu koji je 30 godina proveo pod sirijskom prevlašću te je duboko podijeljen između Asadovih pristaša i protivnika.

(Hina) xbnš yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙