FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska TV: Asad će u nedjelju govoriti pred parlamentom

Autor: rtom
BEJRUT, 3. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Bašar al-Asad obratit će se novome sazivu sirijskog parlamenta kasnije u nedjelju, najavila je državna televizija jedno od rijetkih pojavljivanja u javnosti šefa države kojega je zemlja na rubu građanskog rata, najavile su agencije.

Al-Asad se rijetko pojavljivao u javnosti tijekom 15-mjesečne pobune protiv njegova režima počete mirnim prosvjedima koji su prerasli u sukob s više od 13.000 mrtvih.

U siječnju kada je njegov govor prenosila televizija al-Asad je optužio strane zemlje za "urotu" protiv Sirije i najavio da će "njihov san postati noćna mora. Nećemo dopustiti poraz Sirije što bi dovelo do pada cijele regije", podsjeća agencija AFP.

U svibnju je sirijski predsjednik ustvrdio da je zemlja sposobna "izaći iz krize".

Represija nad prosvjednicima se nastavlja, a u sukobima između vladinih snaga i pobunjenika Slobodne sirijske vojske svakodnevno padaju desetci žrtava unatoč nazočnosti 300 UN-ovih promatrača i prekidu vatre vatre što ga je dogovorio međunarodni izaslanik Kofi Annan, koji je stupio na snagu 12. travnja, no stalno se krši.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙