FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarajevu otvoren festival hrvatskog filma i rocka

Autor: rmav
SARAJEVO, 1. lipnja 2012.(Hina) - Izložbom plakata Ivice Propadala u Sarajevu su u petak otvoreni "Dani hrvatskog filma" koju već treću godinu organizira zagrebačka udruga za promicanje kulture i umjetnosti "Ja bih..." uz potporu zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i u suradnji s gradskom upravom Sarajeva i hrvatskim kulturnim društvom "Napredak".

Otvaranju izložbe nazočio je i Propadalo koji je i umjetnički direktor udruge "Ja bih...".

Podsjetio je kako je u karijeri stvorio na stotine kazališnih, glazbenih i drugih plakata a u Sarajevu se odlučio predstaviti njih nekoliko desetaka koje drži najreprezentativnijima. Kazao je i kako će sve izloške sa sarajevske izložbe pokloniti "Napretku" kako bi obogatio fundus tog društva.

Nakon otvaranja izložbe uslijedila je projekcija filma "Kenjac" redatelja Antonia Nuića a u narednih pet dana koliko će festival trajati sarajevska će publika imati prigodu vidjeti još devet hrvatskih igranih filmova novije produkcije kao i izbor najboljih ostvarenja iz zagrebačke škole crtanog filma.

U odabiru filmova sudjelovao je i urednik na Hrvatskoj televiziji Đelo Hadžiselimović koji je ujedno i direktor programa udruge "Ja bih...".

Posebni gost programa upriličenog u Sarajevu ove je godine Igor Mirković, direktor Motovun film festivala s kojim će publika imati priliku razgovarati u subotu u sklopu projekcije njegova filma "Sretno dijete".

Sarajevski festival "Ja bih..." ove je godine obogaćen i glazbenim programom kroz koncerte "Teške industrije" i "Jinxa".

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙