FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Europskog revizorskog suda posjetit će Hrvatsku

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Europskog revizorskog suda Vitor M. da Silva Caldeira će početkom idućeg tjedna, 4. i 5. lipnja boraviti u posjetu Hrvatskoj, a na poziv glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske Ivana Klešića, izvijestili su danas iz Državnog ureda za reviziju.

Na radnom sastanku u Državnom uredu za reviziju, dvojica dužnosnika će razgovarati o ulozi nacionalnih revizijskih institucija u reviziji proračuna Europske unije, u koji će i Republika Hrvatska od datuma pridruživanja Europskoj uniji uplaćivati znatna sredstva, ali i ostvarivati pravo na povlačenje sredstava za infrastrukturne i druge projekte od javnog interesa.

Osim toga, bit će riječi i o mogućem proširenju uloge nacionalnih revizijskih institucija i Europskog revizorskog suda, te oblicima suradnje na području kontrole trošenja i upravljanja EU fondovima.

Iz Državnog ureda za reviziju najavljuju da će se predsjednik Europskog revizorskog suda za vrijeme boravka u Hrvatskoj sastati i s predsjednik Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatskog sabora, što, kako ističu, predstavlja izvrsnu prigodu da se Caldeiru, jednog od najviših i najutjecajnijih dužnosnika Europske unije, upozna sa statusom priprema Republike Hrvatske za ulazak u Europsku uniju i pruži uvjerenje u spremnost države i svih njenih institucija za preuzimanje obveza koje članstvo donosi.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙