FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna neto satnica za veljaču 32,02 kune

Autor: dduk
ZAGREB, 3. svibnja 2012. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 32,02 kune, što je u odnosu na prethodni mjesec više za 2,5 posto, a u odnosu na veljaču prošle godine manje je za 2,2 posto, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Po podacima DZS-a, u veljači je bilo 165 plaćenih radnih sati ili 4,1 posto manje u odnosu na prethodni mjesec. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodenom prijevozu (214), a najmanji u informacijskim uslužnim djelatnostima (142).

Najviša prosječna neto satnica za veljaču isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), od 57,83 kune. U zračnom prijevozu neto satnica za veljaču iznosila je 53,68 kuna, a u računalnom programiranju 50,48 kuna.

Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih za veljaču isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 16,63 kune. U proizvodnji odjeće, prosječna neto satnica za veljaču iznosila je 17,23 kune, a u zaštitnoj i istražnoj djelatnosi 17,79 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu za veljaču iznosila je 45,76 kuna, što je u odnosu na siječanj više za 2,6 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine niže je za 1,7 posto.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙