FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Provaljeno u katoličku crkvu u Drvaru

Autor: zkre
MOSTAR, 1. lipnja 2012. (Hina) - Nepoznate osobe provalile su u crkvu Svetog Josipa u Drvaru otkuda su ukrali više stotina konvertibilnih maraka, izvijestio je u petak tamošnji županik don Ivo Martinović.

"Nemamo ovdje mnogo novca i ono što su odnijeli ovaj put stajalo je u košarama nekoliko tjedana. Cijeli slučaj je prijavljen policiji", rekao je drvarski župnik.

On je kazao kako su nepoznate osobe proteklih dana provalili u crkvu i odnijeli milodare. Po riječima don Ive Markovića, posljednji napad na katoličku crkvu u Drvaru po dostupnim podacima nema nacionalne poveznice. Don Marković je, međutim, izrazio zabrinutost što do sada nisu otkriveni počinitelji napada na tamošnje Hrvate i katoličku crkvu.

U ovom gradu prošle godine srušen je spomenik hrvatskim braniteljima, a prijeteće poruke dobivali su vodeći hrvatski dužnosnici. Drvar je gradić u jugozapadnom dijelu Bosne u kojemu se nakon rata smjestilo više tisuća hrvatskih izbjeglica. Nakon povratka izbjeglih Srba broj Hrvata se značajno smanjio, a prema podacima katoličke crkve danas ih u tome gradu živi 530.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙