FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama užasnut nasiljem u Siriji

Autor: dmus
WASHINGTON, 31. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Bijela kuća u četvrtak je priopćila da je predsjednik Barack Obama "užasnut" nasiljem u Siriji.

Na upit o reakciji američkog predsjednika na nasilje u Siriji, osobito prema djeci, Obamin glasnogovornik Jay Carney izjavio je kako ono "učvršćuje njegovu odlučnost da učini sve što je u moći SAD... kako bi pokušao promijeniti tijek događaja".

"Užasnut je, kao i svi koji svjedoče onome što se događa u Siriji, ili dobivaju informacije o tome" iz te zemlje, rekao je Carney na redovitom dnevnom briefingu za novinare.

"Predsjednik je potpuno upoznat s time i kad donosi odluke, jasno je da u obzir uzima sve te patnje. Mora donijeti odluku sa svim elementima u svijesti, počevši od nacionalne sigurnosti SAD", dodao je Carney.

"Ma koliko SAD bile moćne, mi ne možemo prekinuti sve strahote koje se događaju u svijetu. Moramo djelovati u skladu s partnerima kako bismo poduzeli one radnje koje mogu smanjiti grozno ponašanje u raznim dijelovima svijeta", kazao je glasnogovornik.

"Treba biti krajnje usredotočen u procesu donošenja odluka, a SAD željeni ishod žele postići na način da ne uzrokuju pogubne posljedice po same sebe ili, katkad, po ljude kojima pokušavate pomoći", zaključio je Carney.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙