FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 1. lipnja

Autor: agrb
ZAGREB, 31. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 1. lipnja:

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Objavit će se presuda u aferi "Vrtovi sunca" o navodnim zlouporabama u pretvorbi tvrtke "Dubrovačko primorje" i nezakonitom upisu vlasništva nad zemljištem "Vrtovi Sunca" u Orašcu, vrijednom više od 151 milijun kuna. U toj su aferi za milijunske zlouporabe optuženi bivši predsjednici dubrovačkog Županijskog i Općinskog suda Pero Miloglav i Ivo Besjedica te trojica dubrovačkih poduzetnika Pero Vićan, Antun i Antoan Kralj (12,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Hrvatski institut za povijest organiziraju znanstveno-stručni skup Annales Pilar 2012. na temu "Nacionalne manjine u Hrvatskoj i Hrvati kao manjina - europski izazovi", pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske (9 sati, Marulićev trg 19/I).

ZAGREB - Stručna rasprava "Dvadeset godina u Hrvatskoj: Otvoreno društvo u doba globalizacije", koja se održava u povodu 20. godišnjice početka djelovanja Mreže fondacije Otvoreno društvo u Hrvatskoj. Uvodne riječi imat će bivši predsjednici Otvorenog društva, Žarko Puhovski, Josip Kregar, Slavica Singer te politolog Zoran Kurelić i novinar Tihomir Ponoš (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 3).

ZAGREB - Okrugli stol "Sređivanje javnih i državnih registara - prvi koraci" održat će se u sklopu projekta magazina "Banka" i Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore Modernizacijski potencijali informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) u Hrvatskoj" (od 10 do 13 sati, Hrvatska gospodarska komora, Nova cesta 7, II kat).

ZAGREB - Proslava 10. godišnjice djelovanja Ambulante za liječenje boli djece u kojoj je dosad liječeno više od 1400 djece i izvedeno više od 20 tisuća postupaka, pregleda, kontrolnih pregleda i terapija. Ta ambulanta osnovana je među prvima u Hrvatskoj, a ove godine započela je s radom i služba za liječenje akutne boli, namijenjena liječenju primarno poslijeoperacijske boli (10 sati, Velika predavaonica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16).

ZAGREB - Uvodna konferencija trogodišnjeg projekta Balkan's Memory koji se bavi očuvanjem i vrednovanjem audiovizualne baštine na zapadnom Balkanu, a okuplja stručnjake iz područja očuvanja audiovizualne i kinematografske baštine iz regije s ciljem osvještavanja čelnika i predstavnika fondova. Cilj projekta je provođenje prve faze politike očuvanja, digitalizacije i vrednovanja audiovizualne i kinematografske baštine u regiji, kroz poticanje razmjene znanja i razvoj profesionalnih vještina zaposlenika arhiva i televizijskih kuća. Konferenciju će otvoriti pomoćnica ministrice kulture Tamara Perišić (10 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ROVINJ - Konferencija za novinare i službeno otvorenje fotografskog festivala "Rovinj Photodays", u sklopu kojega će se održati niz izložbi domaćih i svjetskih majstora fotografije, stručnih predavanja i radionica. Na konferenciji će biti i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (12 sati, Multimedijalni centar).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙