FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 30. svibnja

Autor: jnah
ZAGREB, 30. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 30. svibnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, po kojima bi, sukladno odluci Ustavnog suda, predstavnička tijela županija ponovno bila uključena u donošenje mreže javne zdravstvene službe. Donošenje izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti Vlada RH je Hrvatskom saboru predložila po hitnom postupku, budući da je odlukom Ustavnog suda određeno kako će osporena odredba prestati važiti najkasnije 15. srpnja (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnica za odgoj i obrazovanje Ankica Nježić održat će konferenciju za novinare u povodu početka javne rasprave o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju (12 sati, Velika dvorana Ministarstva, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Okrugli stol Političke akademije Hrvatske narodne stranke (HNS) - liberalnih demokrata na temu "Odnosi konzervatorskih zavoda i investitora" moderirat će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Očekuje se i dolazak predsjednika HNS-a, prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića (11 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) održat će konferenciju za novinare u povodu Svjetskog dana nepušenja koji se obilježava svake godine sa ciljem suzbijanja pušenja kao glavnog čimbenika rizika za nastanak raznih bolesti. Ove godine prigodni slogan je "Zaustavimo štetan utjecaj duhanske industrije". Na konferenciji će se govoriti o velikom problemu pušenja u Hrvatskoj, najnovijim podatcima o proširenosti pušenja, te mogućnostima u suzbijanju epidemije pušenja. Na konferenciji će, uz ostale, govoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić i ravnateljica HZJZ Tamara Poljičanin (10 sati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7/1).

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održat će konferenciju za novinare na temu "Što je prava istina o ispitu državne mature iz hrvatskog jezika?" (10,30 sati, prostorije sindikata, 2. kat, Trg maršala Tita 4).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegov ljubljanski kolega Zoran Janković održat će konferenciju za novinare na kojoj će, u sklopu suradnje dvaju glavnih gradova, najaviti manifestaciju Ljubljana Festival 2012. O Festivalu će govoriti i direktor Darko Brlek, a na konferenciji će sudjeloati i predstavnici Turističkih zajednica dvaju gradova, pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić te savjetnik zagrebačkoga gradonačelnika Duško Ljuština (11 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić predstavit će na konferenciji za novinare događanja pripremljena za proslavu Dana hrvatskog katoličkog sveučilišta (11 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242).

ZAGREB - U organizaciji Dokumentacijskog informacijskog središta predstavljanje knjige "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" prof. Josipa Jurčevića. O knjizi će govoriti povjesničar i gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović te Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva (19 sati, Velika dvorana hotela Sheraton u Zagrebu, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Na zagrebačkom Bundeku otvara se 47. međunarodna vrtna izložba Floraart, na kojoj će sudjelovati oko 150 domaćih izlagača te izlagači iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a. Oni će se predstaviti s ukrasnim biljem, rezanim cvijećem, cvjećarskim priborom i alatom te opremom za uređenje vrtova i dječjih igrališta, a do 3. lipnja održat će se i bogati popratni programi (13 sati, izložbeni šator na istočnoj strani Bundeka).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙