FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Čistoća" u petak obilježava Svjetski dan zaštite okoliša i Dan čistoće

Autor: mbuj
ZAGREB, 28. svibnja 2012. (Hina) - Čistoća - podružnica Zagrebačkog holdinga u petak, 1. lipnja, svečano će obilježiti, ove godine deseti put, Svjetski dan zaštite okoliša i Dan čistoće cjelodnevnim programom na Trgu bana Jelačića, najavio je voditelj te podružnice Branimir Valašek.

U prigodnom programu pod motom "Čuvajmo okoliš, oblikujmo budućnost", koji će trajati od 12 do 21 sat, sudjelovat će državne ustanove, udruge za zaštitu okoliša, tvrtke, dječji vrtići, škole i estradni umjetnici, rekao je.

Istaknuo je kako se program temelji na koncepciji koja kroz igru, zabavu i humor omogućuje da se osvijesti problem vezan uz okoliš te stjecanje novih znanja i vještina na tom području. Bit će postavljena i izložba postera, radova učenika osnovnih škola, te izložba predmeta od otpadnih materijala, radova učenika srednjih škola. Predviđena je i revija odjeće od otpadnih materijala koju pripremaju srednje škole.

Pokrovitelj događaja su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i gradonačelnik Zagreba, a organizator Zagrebački holding d.o.o, podružnica Čistoća. U glazbenom dijelu nastupit će Lana Jurčević, Vladimir Kočiš - Zec, Jura Stublić i grupa Film, Davorin Bogović i Telefone Bluese Band, plesne skupine i dječji zborovi, najavio je Valašek.

Istaknuo je kako Čistoća od danas ima još jedan međunarodni certifikat - certifikat sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu prema međunarodnoj normi OHSAS (Occupational Health and Safety Assessment Series) 18001. Čistoća se, dodao je, kao prva podružnica Zagrebačkog holdinga, time uključila u društvo onih koji se mogu pohvaliti da su certifikatom OHSAS 18001 dokazali aktivno i sustavno djelovanje u zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu. Voditelj Čistoće Branimir Valašek istaknuo je i da se broj ozljeda na radu u Čistoći 2011. smanjio za 50 posto u odnosu prema 2010. godini, izvijestio je na svojoj internetskoj stranici Zagrebački holding.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙