FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GSV o problemu upisa u vrtiće u Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 28. svibnja 2012. (Hina) - Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) grada Zagreba na današnjoj je sjednici obaviješteno o upisima djece u vrtiće, a budući da su predstavnici sindikata postavljali pitanja vezana uz probleme s upisima, odlučeno je da će im mjerodavni odgovoriti na idućoj sjednici GSV-a, izjavio je novinarima nakon sjednice pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum.

Sindikati su tražili podatke o upisu djece u vrtiće te da im se odgovori hoće li u vrtićima biti smještena sva djeca, rekla je novinarima predstavnica sindikata. Istaknula je kako roditelji pokušavaju dijete upisati čak u tri vrtića i ne mogu dobiti mjesto.

Bulum je novinarima izjavio kako je na sjednici GSV-a bilo pitanja o tom problemu pa ih pomoćnica pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport izvijestila o načinu upisa.

Problemi su u tome što neki roditelji uvijek navode određeni vrtić u koji ne mogu upisati svoje dijete, rekao je Bulum i istaknuo da roditelji prilikom podnošenja zahtjeva, uz željeni vrtić, trebaju navesti još dva vrtića jer ne mogu zadovoljiti baš svaki njihov zahtjev za smještaj djeteta u određeni vrtić. To se rješava tako da se djeca raspoređuju u druge vrtiće koji nisu popunjeni, dodao je.

Bulum je izjavio i da su na sjednici GSV-a prihvaćeni i doneseni zaključci o planovima poslovanja tvrtaka u vlasništvu grada Zagreba za 2012., o novim stambenim naseljima i popratnoj društvenoj infrastrukturi vezanoj uz zdravstvenu zaštitu, predškolski odgoj, osnovnoškolski odgoj i kulturu mladih, o politici grada Zagreba prema građanima starije dobi i rješavanju stambenih problema socijalno ugroženih građana.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙