FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži smjenu uprave Tvornice motora i dizalica 3. maj

Autor: hsup
RIJEKA, 28. svibnja 2012. (Hina) - Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH-IS) u Tvornici motora i dizalica 3. maj uputit će Skupštini i Nadzornom odboru te tvornice pisani zahtjev za utvrđivanje odgovornosti Uprave i njenu smjenu, odlučeno je danas na skupu članova SMH - IS u Tvornici motora i dizalica 3. maj.

Ta je odluka donesena na temelju rezultata referenduma koji je među radnicima Tvornice motora i dizalica 3. maj proveden prošli tjedan, a na kojem se većina radnika izjasnila za smjenu Uprave.

Referendumsko pitanje bilo je jesu li suglasni sa zahtjevom sindikata za smjenom Uprave, ako Uprava ne podnese ostavku ili je ne smijeni Nadzorni odbor te hoće li se odazvati pozivu sindikata na industrijske akcije, uključujući i štrajk.

Od 358 zaposlenih, glasovalo je njih 328 ili 91,6 posto, a pozitivno je odgovorilo njih oko 90 posto, ili 289 radnika.

Po riječima glavnog povjerenika SMH-IS u Brodograđevnoj industriji 3. maj Juraja Šoljića, radnici su na skupu ponovno iskazali zabrinutost za opstanak tvornice koja nema dovoljno posla, zabrinutost za opstanak djelatnosti i svojih radnih mjesta.

(Hina) xhsup ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙