FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tvornici motora i dizalica 3. maj tipizacija brodskih motora

Autor: hsup
RIJEKA, 23. svibnja 2012. (Hina) - U Tvornici motora i dizalica 3. maj provodi se proces tipizacije brodskih motora koje ta tvrtka gradi za brodove za prijevoz asfalta.

Kako su naveli iz tvornice, riječ je o prvom takvom procesu u svijetu, a radi se u nazočnosti predstavnika švicarske tvrtke Wartsila i glavnih svjetskih registarskih društava.

Odgovarajući na novinarska pitanja o stanju tvrtke, predsjednik Uprave Tvornice motora i dizalica 3. maj Hrvoje Južnić izjavio je da su naručitelji otkazali puno narudžba zbog krize, da je tvornica još 2009. izgubila sedam već ugovorenih poslova za korejsko i vijetnamsko tržište, što je njena godišnja proizvodnja, te da nakon toga nije bilo novih ugovora kojima bi se prevladali problemi.

Dodao je iste ili slične probleme sa zaposlenošću imaju i druge tvornice motora u Hrvatskoj.

Ocijenio je da je razumljivo što su radnici zabrinuti za opstanak tvornice dodavši da Uprava pokušava naći rješenje s novim poslovima jer da je razvidno da će potražnja za motorima biti sve manja.

Južnić smatra da tvornica ima budućnost te da ima zainteresiranih za njenu zasebnu privatizaciju.

Naveo je da je dio radnika tvornice na čekanju, ali da je to uobičajeno, te je dodao da se može očekivati da će se sljedećih mjeseci zbog manjka posla još ljudi uputiti na čekanje.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙