FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija preselila parlament u Kutaisi

Autor: mhaj
KUTAISI , 26. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Gruzijci su u subotu proslavili Dan neovisnosti službenom inauguracijom novoga sjedišta parlamenta, koji je iz glavnoga grada Tbilisija premješten u industrijski grad Kutaisi u središtu zemlje.

"Nova zgrada parlamenta simbol je nove Gruzije", rekao je gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili na prvoj svečanoj sjednici parlamenta u drugome po veličini gruzijskom gradu.

Održavanje prve svečane sjednice bilo je simbolično, jer radovi na zdanju još nisu dovršeni. Zastupnici će do jeseni parlamentarnim sjednicama prisustvovati u Tbilisiju.

"Izgradnja nove Gruzije daleko je od konačnog dovršetka", rekao je Saakašvili, koji je dao zeleno svjetlo za izgradnju zgrade vrijedne 65 milijuna eura u ovom gruzijskom gradu u kojemu živi 186.000 stanovnika. "Gruzija je poput nedovršene zgrade, kada je o demokraciji riječ", rekao je.

Promatrači smatraju da je riječ o rasipanju novca, no pristalice izgradnje nove zgrade parlamenta smatraju da će taj potez dati novi vjetar u leđa Kutaisiju.

(Hina) xmh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙