FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja od subote 26. do ponedjeljka 28. svibnja

Autor: dmak
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti od subote 26. do ponedjeljka 28. svibnja:

Subota, 26. svibnja

-------------------------

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović u posjetu udrugama Domine, Kontra i Iskorak (11 sati, Udruga Domine, Bosanska 4)

VIS - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanosti obilježavanja 20. obljetnice odlaska JNA s otoka Visa, predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (20,30 sati)

VARAŽDIN- Invalidska društva ILCO Varaždin, Čakovec i Koprivnica te Liga protiv raka i Zavod za javno zdravstvo varaždinske, međimurskem i Korpvničko-križevačke županije, organiziraju javno zdravstvenu akciju Ruka nade za plavu vrpcu. Cilj akcije je potaknuti građanstvo na vođenje brige o svome zdravlju te otkrivanju boleti raka debelog crijeva u samom početku obolijevanja putem testova. Bit će postavljena velika edukacijska maketa - model debelog crijeva uz pomoć koje će se na vrlo slikovit način upozoriti na važnost prevencije. Ministar zdravlja Rajko Ostojić obratit će se građanima i članovima udruga (11 sati, Franjevački trg). Nakon razgledavanja makete (11,45 sati) ministar ćebiti zamoljen za izjavu medijima o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Nedjelja, 27. svibnja

---------------------------

VIS - Predsjednik Republike Ivo Josipović položit će kod Središnjeg križa vijenac na Gradskom groblju Prirovo (9 sati)

LASTOVO - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se s predstavnicima općine i građanima, a predviđeno je i Predsjednikovo obraćanje (12,40 sati, Dom kulture Lastovo)

ZAGREB - U povodu obilježavanja dana Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske na ŠRC Jarun održat će se poseban prigodni program, očekuje se dolazak visokih hrvatskih dužnosnika, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović obići će taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja HKoV (17,35 sati, SRC Jarun), te ministar obrane Ante Kotromanović i ministar branitelja Predrag Matić.

VUKOVAR - Gradski muzej poziva na obilježavanje 14. obljetnice povratka u Vukovar i završnu manifestaciju Nebo nad Vukovarom pod nazivom "U susret novom stalnom postavu" u obnovljenom dvorcu Eltz - Izložba plakata i promocija web stranice Gradskog muzeja Vukovar (18 sati)

Ponedjeljak, 28. svibnja

-------------------------------

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Ivo Josipović položit će vijence na spomenik Glas hrvatske žrtve – Zid boli na Gradskom groblju Mirogoj (9,15 sati), na grob Narodnih heroja (9,20 sati), na Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja (9,25 sati), na grob dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika (9,30 sati), na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju Mirogoj (9,35 sati).

Tim povodom vijence će položiti i predjsednik Hrvatskog sabora Boris Šprem (9,15 sati) kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", (9,20 sati) kod Grobnice narodnih heroja, (9,25 sati) kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, (9,30 sati) na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, (9,45 sati) kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata (Krematorij Gradskog groblja Mirogoj)

ZAGREB - Izaslanstvo MORH-a i OS RH, zajedničko izaslanstvo Predsjednika RH, Predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednika Vlade RH, izaslanstvo Grada Zagreba, Ravnateljstva policije, zajedničko izaslanstvo Udruga proizašlih iz Domovinskog rata svečano će položiti vijence na gradskom groblju Mirogoj (8,40 sati) na grobove ratnog ministra obrane Gojka Šuška i ratnih načelnika GS OS RH stožernog generala Zvonimira Červenka te zapovjednika ZNG generala zbora Imre Agotića. Vijenci će se položiti u Spomen parku kod spomenika "Glas hrvatske žrtve-Zid boli", ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će konferenciji "Pravo na život i uključenost u zajednicu za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj – mogućnosti i ograničenja". Predviđeno je i Predsjednikovo obraćanje (10 sati, EU info centar, Trg žrtava fašizma 6)

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske (13 sati, KD "Vatroslav Lisinski"). Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske

ZAGREB - Kao prvi svjedoci u aferi "Fimi media" trebali bi biti ispitani punac i punica optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Ivo i Karmela Šarić. Prije prvih svjedočenja na suđenju u jednoj od najvećih korupcijskih afera pročitano je gotovo 14 tisuća raznih dokumenata te istražni iskazi optuženika koji su priznali nedjelo. Iako se nisu nagodili s USKOK-om krivnju su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Optužbe da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ŠIBENIK - Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu i na mjestu ubio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici. Pred sudom svoj iskaz trebala bi dati Anica Đerđa koja se u trenutku nesreće nalazila s Horvatinčićem u gliseru. (9,30 sati, Općinski sud)

ZAGREB - U sklopu Festivala europske kratke priče održat će se radni sastanak naziva 'Modeli promocije nacionalne književnosti'. Na sastanku će uz domaće goste sudjelovati i stručnjaci iz nekoliko stranih institucija za promociju knjige (LAF, DFL, Traduki, JAK) koji će predstaviti različite modele i načine promocije nacionalnih književnosti u zemlji i inozemstvu. Sudjeluju: Bas Pauw (Nizozemska zaklada za književnost),Dubravka Đurić Nemec (Ministarstvo kulture RH),Alexandra Büchler (Literature Across Frontiers), Katja Stergar (Javna agencija za knjigu Republike Slovenije, Traduki), Janis Oga (Letonski književni centar) i predstavnici domaćih književnih institucija i strukovnih udruga. (12 sati, Klub Booksa, Martićeva 14 d)

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙