FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crvene brigade niječu odgovornost za bombu u Brindisiju

Autor: akoz
RIM, 24. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - U pismu, koje potpisuju Crvene brigade, ta radikalno lijeva talijanska teoristička skupina niječe da je odgovorna za bombaški napad koji se dogodio prošle subote ispred gimnazije u Brindisiju u kojem je smrtno stradala jedna gimnazijalka.

"Naše mete sigurno nisu đaci i radnici", stoji u pismu koje je primila talijanska novinska agencija ANSA. "Borci na meti imaju druge, gazde, upravljačku klasu, bankare državne prostituke".

ANSA je izvijestila kako se čini da pismo potpisuje ćelija Crvenih brigada i navodi da sadrži znak te organizacije, petoktraku zvijezdu, no vlasti još nisu potvrdile njegovu autentičnost.

Crvene brigade su tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća izvele brojne napade, uključujući i ubojstvo demokršćanskog premijera Alda Mora 1978. godine, a 2002. su ubile savjetnika talijanske vlade Marca Biagija.

Istražitelji još nisu utvrdili tko je odgovoran za napad u Brindisiju u kojem je 16-godišnja djevojka ubijena, a deset osoba ozlijeđeno je.

(Hina) xakoz yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙