FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. svibnja

Autor: nles
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 24. svibnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu će započeti raspravom o izvješću pučkog pravobranitelja za 2011. godinu, najavio je na kraju večerašnjeg saborskog zasjedanja predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milorad Batinić. U izvješću pučkog pravobranitelja stoji da broj pritužbi građana u 2011. godini bitno ne odstupa od višegodišnjeg prosjeka što znači da je zaprimljeno 1900 pisanih pritužbi ili 80-ak više nego 2010. godine, a u Uredu je obavljeno i više od 600 osobnih razgovora s građanima te su zaprimani upiti telefonom, telefaksom i putem elektronske pošte (9,30 sati, Hrvatski sabor).

VELIKA GORICA - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će uvodno izlaganje na temu "Značaj kriznog upravljanja u Europi i Republici Hrvatskoj" na V. međunarodnoj konferenciji "Dani kriznog upravljanja" (9 sati, Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5).

ZAGREB - Klub zastupnika HDSSB-a održat će konferenciju za novinare pod nazivom "Rušenje mostova hrvatskoga jedinstva" (11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva zdravlja u povodu Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva, koji se obilježava 26. svibnja (12 sati, u Velika dvorana Ministarstva zdravlja, Ksaver 200a). Tom će prigodom ministar zdravlja Rajko Ostojić zahvaliti obiteljima darivatelja organa te zdravstvenim djelatnicima koji su pridonijeli da Hrvatska danas postane vodeća zemlja u svijetu u transplantacijskoj medicini.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, optuženom za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini, trebao bi svjedočiti njegov brat Vlado (Flavio) Sanader. Krunski svjedok u ovom slučaju Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je ispričao da je primanje preostalih pet milijuna eura organizirao Flavio Sanader (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalazi Prijedlog izmjene Zaključka o predstavnicima Grada Zagreba u Skupštini u trgovačkim društvima i Prijedlog zaključka o prijedlogu za imenovanje člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga d.o.o. Gradski će zastupnici raspravljat će i o Prijedlogu zaključka o dodjeli Nagrade Grada Zagreba (9 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5) .

ZAGREB - Koncertna direkcija Zagreb predstavit će na konferenciji za novinare programe glazbenih ciklusa u novoj koncertnoj sezoni 2012./13. Riječ je o ciklusima Molto cantabile, 3 plus / minus, Anno della fede, Iz dvorane ogledala i Da camera (11 sati, Klub književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Viktorije Franić Tomić "Tko je bio Marin Držić". Knjigu će predstaviti akademik Radoslav Katičić te književni povjesničari i kroatisti Davor Dukić, Slobodan Prosperov Novak i autorica Viktoria Franić Tomić (18 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙