FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Republika Srpska želi vlastitu nogometnu reprezentaciju

Autor: zkre
MOSTAR, 23. svibnja 2012. (Hina) - Nogometni savez Republike Srpske zatražit će nastup izabrane nogometne vrste ovoga entiteta u BiH nakon odluke FIFA da dopusti odigravanje prijateljskih utakmica nogometnoj reprezentaciji Kosova, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Prema riječima predsjednika Nogometnog saveza RS, Mile Kovačevića, taj će savez zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica za izabranu vrstu srpskog entiteta jer "ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i Nogometnom savezu Republike Srpske, koji je punopravan član Nogometnog saveza BiH, legitimno priznat od FIFA i UEFA".

"Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije“, rekao je je Kovačević za Glas Srpske.

Dodao je da očekuje pomoć Srbije i drugih nogometnih saveza kako bi se nogometna reprezentacija Republike Srpske mogla nastupati u prijateljskim susretima.

Izvršni odbor FIFA u utorak dopustio Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, unatoč protivljenju predstavnika europske nogometne federacije (UEFA).

Vlasti Republike Srpske zauzimaju za što veću autonomiju od Bosne i Hercegovine, a tamošnji predsjednik Milorad Dodik nerijetko osporava postojanje institucija BiH.

(Hina) xzkre ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙