FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni festival dječjeg filma od 4. do 6. lipnja u Zaboku

Autor: zkra
ZABOK, 22. svibnja 2012. (Hina) - Od 4. do 6. lipnja, u sklopu 10. Tabor film festivala u Zaboku će se prvi put održati međunarodni festival dječjeg filma pod nazivom "Kiki Tabor".

Ideja za "Kiki Tabor" nastala je posljednjih godina tijekom Tabor film festivala budući da se dječji dio programa pokazao jednim od najuspješnijih, ističu organizatori.

Svrha "Kiki Tabora" jest kroz radionice i projekcije filmova pridonijeti razvoju kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi, zbog čega su projekt poduprle osnovne škole Krapinsko-zagorske županije.

Mališani će imati priliku pogledati četiri natjecateljska programa koja će ocijeniti tročlani dječji žiri. Film koji osvoji najviše simpatija malih filmofila bit će proglašen pobjednikom prvoga "Kiki Tabora".

Za djecu predškolske dobi organizatori su pripremili projekcije animiranih filmova, a na rasporedu festivala su i dva programa poljskih animacija nezavisnog studija "Animation Across Borders".

Filmsku radionicu na kojoj će polaznici izraditi kratki film tehnikom stop-animacije vodit će studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Lucija Mrzljak.

Taj program "Kiki Tabora" bit će ponovno predstavljen i tijekom Tabor film festivala od 8. do 14. srpnja 2012., priopćila je Udruga Gokul koja uz Društvo "Naša djeca" iz Zaboka organizira "Kiki Tabor".

(Hina) xzkra ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙