FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

iEurope investirao 3 milijuna eura u KupiMe i stekao 51 posto vlasništva

Autor: tmis
ZAGREB, 22. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska tvrtka KupiMe, vlasnica nekoliko portala za grupnu kupnju, među kojima i KupiMe.hr, sklopila je strateško partnerstvo sa američkim investicijskim fondom iEurope Capital koji je u KupiMe uložio 3 milijuna eura stekavši i 51 postotni udjel u toj tvrtki.

Objavili su to na današnjoj konferenciji za medije vlasnik tvrtke KupiMe Vanja Sertić i suosnivač fonda iEurope Laszlo Czirjak.

Portal KupiMe.hr od osnivanja 2010. do danas postao je jednim od najjačih za grupnu kupovinu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji s ukupnim lanjskim prihodom od 21 milijun kuna, a nova investicija i partnerstvo pomoći će u širenju poslovanja, već od idućeg mjeseca i u Bosnu i Hercegovinu.

Kao i slični portali te vrste surađuju s trgovcima i drugim tvrtkama te obrtima nudeći korisnicima putem internet kupovine velike popuste, 50 do 90 posto, temeljem velikog broja korisnika.

Kupac naruči na internetu robu ili uslugu, za to dobije kupon koji onda iskoristi u konkretnoj trgovini, salonu, restoranu, hotelu ili slično, a KupiMe.hr za to partneru, kako je kazao Sertić, uzima 30 do 50 posto od cijene odnosno proviziju.

Vjeruje da će s novom investicijom i partnerom iEurope poboljšati svoj tržišni udjel u Hrvatskoj i regiji. Planiraju i ukupan broj zaposlenih od trenutnih 50-ak u svim zemljama (od čega u Hrvatskoj 13) povećati za njih još 50-ak, a broj partnera sa tisuću na tri tisuće u iduće dvije godine.

Czirjak iz fonda iEurope objasnio je da su private equity fond koji pomaže malim tvrtkama investicijama, znanjem i savjetima, te da nakon nekog vremena tvrtku koju su kupili prodaju.

U KupiMe su osim sigurne i čvrste internet tvrtke prepoznali i potencijal za rast, a željeli bi još investirati u Hrvatsku za što traže priliku.

Podršku tom partnerstvu i zadovoljstvo investicijom iskazali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James Foley.

Obojica su se složili da to pridonosi jačanju gospodarskih odnosa Hrvatske i SAD-a, od kuda će, uvjeren je Foley, doći još investitora kada se još poboljša ulagačka klima na čemu ova hrvatska Vlada, koliko vidi, predano i dosta radi.

Ministar Maras je to i potvrdio kazavši da će Vlada podržati svaku investiciju neovisno o veličini i sektoru, a najavio je i da će Vlada u idućih nekoliko tjedana predstaviti zakon o poticanju ulaganja.

Najavio je i da će od iduće godine u programu "Poduzetnik početnik" biti znatno više više novca od ovogodišnjih, kako je kazao, simboličnih 3 milijuna eura, za poticanje 'start-up' odnosno malih tvrtki koje poslovanje temelje na internetu i ICT tehnologijama.

Za investiciju iEurope-a u KupiMe kazao je da je pozitivan primjer investicija kakvih Hrvatskoj treba bar još 50-ak, a uvjeren je i da će većina investicija biti u malo i srednje poduzetništvo.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙