FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: U Dodikovoj stranci "iznenađeni" izborom Nikolića

Autor: rmav
SARAJEVO, 21. svibnja 2012.(Hina) - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik u ponedjeljak je bio krajnje suzdržan u komentiranju izbora Tomislava Nikolića za novog predsjednika Srbije.

SNSD i Dodik osobno pružili su otvorenu i snažnu potporu Borisu Tadiću u kampanji za novi predsjednički mandat, a izbor Nikolića u toj su stranci doživjeli kao pravo iznenađenje.

Sam Dodik je izjavi lokalnim medijima u RS kazao kako to ipak ne doživljava kao osobni poraz.

"Mnoge stvari u politici ne doživljavam osobno. Građani Srbije su odlučili, ja poštujem njihovu volju i to je to", suzdržano je izjavio Dodik za TV RS.

Visoki dužnosnik SNSD-a i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković kazao je pak u ponedjeljak novinarima u Sarajevu kako za njega osobno Nikolićeva pobjeda "nije bila očekivana".

"To je demokratska volja građana Srbije", kazao je Živković dodajući kako ne želi komentirati način na koji su vođeni izbori u Srbiji.

Dodao je kako očekuje da se politika Srbije prema BiH s Nikolićem kao predsjednikom neće promijeniti, kao i da će Beograd u odnosu prema Republici Srpskoj "što više koristiti sporazum o posebnim odnosima".

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙