FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković zadovoljan brojem dobivenih glasova

Autor: nles
ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Kandidat za zamjenika predsjednika stranke Andrej Plenković rekao je večeras, nakon što nije izabran na tu funkciju, kako je zadovoljan brojem dobivenih glasova na Općem saboru HDZ-a.

Po njegovim informacijama, kandidat za zamjenika predsjednika stranke Drago Prgomet dobio je 715 glasova izaslanika, Ante Sanader 695, a on 581.

Plenković smatra da je Prgomet dobio većinu glasova izaslanika koji su podržali njegova predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića te potporu birača Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića.

Plenković svoj izborni rezultat ocjenjuje solidnim, što mu omogućuje ozbiljan politički angažman.

"Mislim da je za nekoga tko je 11 mjeseci u HDZ-u doći na sabor i dobiti 581 glas solidan rezultat", rekao je dodavši da mu je žao što se kandidati za zamjenike prije glasovanja nisu mogli obratiti izaslanicima.

"Po mom sudu u kampanji je bila previše prisutna jedna vrsta negacije demokracije, a to su instrukcije, tutorstvo, šalabahteri za koga da se glasuje što su brojni izaslanici poslušno pratili", rekao je Plenković.

Podsjetio je i da je dobio 230 glasova više nego njegova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor te je izrazio žaljenje da izaslanici nisu prepoznali Kosoričin doprinos stranci i vladi u posljednje tri godine.

Na novinarski upit hoće li tim Jadranke Kosor, u kojem je i on, svoj političkii put natsaviti izvan HDZ-a, Plenković je odgovorio da nema nikakvog raskola. "HDZ je demokratska stranka i što se mene tiče nemam ambicija izlaziti iz stranke. Kanim dati svoj doprinos da budemo prepoznatljiva, u prvoj fazi, opozicija i jasno profilirana stranka desnog centra koja može ponovno dobiti povjerenje hrvatskih birača", rekao je Plenković.

Dodao je kako će i dalje biti hrvatski promatrač u Europskom parlamentu te saborski zastupnik HDZ-a.

(Hina) xtdel/xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙