FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Engleski mediji: I Nijemci gube na penale

Autor: sbil
LONDON, 20. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Engleski mediji u nedjelju slave poteze Didiera Drogbe koji je donio pobjedu Chelsea u finalu Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna te ističu da su i Nijemci "konačno izgubili na penale".

"Didi je to učinio", naslov je dnevniku "The Sun" koji na taj način slavi izjednačujući pogodak kojeg je reprezentativac Obale Bjelokosti postigao u 88. minuti, a onda i pobjednički pogodak u izvođenju kaznenih udaraca na kraju utakmice.

Tabloid posebno ističe činjenicu da su "Nijemci konačno izgubili na penale", pozdravljajući tako preokret situacije za neku englesku momčad nakon što su više desetljeća Englezi bivali poraženi u susretima s njemačkim momčadima poslije izvođenja kaznenih udaraca.

Engleska je tako izgubila dva puta od Njemačke nakon izvođenja kaznenih udaraca, u polufinalu svjetskog prvenstva 1990. i na Euru 1996. na istom stupnju natjecanja.

Engleski mediji također ističu da su Chelsea i Drogba izbrisali gorka sjećanja na poraz od Manchester Uniteda koji su doživjeli nakon izvođenja kaznenih udaraca u finalu Lige prvaka 2008. kada je Drogba bio isključen.

"Kraljevi Europe", piše "Sunday Times" uz fotografiju igrača Chelsea kako grle Drogbu nakon što je zapečatio pobjedu u Allianz Areni.

"Sve više i više posljednjih nekoliko godina za Drogbu se vjeruje da je rezerviran isključivo za velike prigode", dodaje "Sunday Times", podsjećajući da je Drogba do subote navečer izgubio četiri finala na međunarodnoj razini (Kup UEFA-e s Marseillom 2004., Kup Afričkih nacija 2006. i 2012. s Obalom Bjelokosti, Ligu prvaka 2008. s Chelseaom).

"Sunday Telegraph" pak naglasak stavlja na Drogbu koji je "svoju priliku da stvara povijest zgrabio s obje ruke".

S druge strane "Mail on Sunday" piše na naslovnici: "Didier je sačuvao najbolje od sebe za kraj kako bi san Romana Abramoviča postao stvarnost".

Osim toga, mnogi engleski mediji pišu da je Roberto Di Matteo dobio pravo da od privremenog trenera postane pravi trener, no većina zaključuje da je daleko od toga da je to sigurno.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙