FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Maksimiru se obilježava Dan zaštite prirode

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. svibnja 2012. (Hina) - Dan zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se sutra u zagrebačkom parku Maksimiru, a u 15 sati građanima će se pridružiti i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

To događanje, u nedjelju od 11 do 17 sati organizira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode, časopisom GEO, Javnom ustanovom park Maksimir i udrugom "Profesor Baltazar".

Posjetiteljima će se na informativnim štandovima predstaviti aktivnosti koje se u Hrvatskoj provode u zaštiti prirode. Duž glavne maksimirske aleje bit će postavljena izložba ugroženih i zaštićenih, te invazivnih vrsta u Hrvatskoj. Također, organiziraju se edukativne ture radi upoznavanja s vrstama koje žive u Maksimiru - pticama, vodozemcima, gmazovima, paucima i biljkama. Za najmlađe se organiziraju radionice, poput izrade kućica za ptice i šišmiše.

I ove godine na maloj pozornici kod ulaza u Maksimir "sagradit" će se Baltazar-grad, a uz crtane filmove o tom slavnom profesoru, bit će prikazani edukativni filmovi te dvije predstave za djecu.

Kako bi se ukazalo na važnost očuvanja i zaštite mora i morskih ekosustava, u Paviljonu jeke bit će izložba fotografija morskih životinja s Festivala podvodnog filma i fotografije "Bijeli lav", popraćena zanimljivostima o pojedinim vrstama i podatcima o njihovoj ugroženosti.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti, a Hrvatski sabor je 2003. taj dan proglasio i Danom zaštite prirode u Hrvatskoj, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙