FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklima do Londona

Autor: rsal
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Trideset članova biciklističkog kluba Pedalinac priprema se za 2900 kilometara dugačak put biciklima na Olimpijske igre u Londonu, kako bi nastavili tradiciju otprije četiri godine kada su članovi tog kluba Mladen Gaćeša i Marko Mitić iz Zagreba biciklima došli na poprište prošlih Igara u Pekingu.

Gaćeša i Mitić su tada prešli čak 12 tisuća kilometara kroz Rumunjsku, Srbiju, Rusiju, Ukrajinu, Mongoliju i Kinu, a sada 30-tak biciklista planiraju putovati rutom koja će ih provesti kroz što veći broj država, kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju i napokon Englesku. Na put će krenuti iz Zagreba prema Mađarskoj, te će kod Budimpešte nastaviti na EUROVELO 6, biciklističkom koridoru koji povezuje Atlantski ocean i Crno more, prateći Dunav preko Bratislave i Beča sve do Donaueschingena, zatim do Basela. Od tamo će krenuti na sjever uz rijeku Rajnu do Strasburga i dalje preko Luksemburga, do Sjevernog mora i belgijske luke Ostende. Prijeći će kanal prema Doveru, te nastaviti do Londona u koji će stići uoči početka Igara.

Konačan datum polaska još nije poznat, a motivacija za putovanje počiva na idejama zajedništva i suživota, mira i tolerancije, zdravog duha u zdravom tijelu te ekološke svijesti, priopćili su iz kluba Pedalinac.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙