FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čalić ostao u igri za OI

Autor: dlug
TRABZON, 18. travnja 2012. (Hina) - Hrvatski boksač Marko Čalić plasirao se u polufinale teške kategorije europskih kvalifikacija za Olimpijske igre koje se održavaju u turskom Trabzonu čime je ostao u igri za plasman u London. Čalić je u četvrtfinalu pobijedio Estonca Raina Karsona 14:7 (5:2, 5:2, 4:3).

Pulska šaka je suvereno odradila cijeli meč, pobijedivši u svakoj rundi za konačnih 14:7. Čaliću je ovo bila druga pobjeda na turniru, nakon što je u prvom kolu prekidom u 2. rundi pobijedio Rumunja Juratonija. Čalić svoje polufinale boksa u petak navečer sa Bugarom Paulev Tervelom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Engleza Warrena Baistera 19:5. Da bi izborio vizu za OI LČalić mora pobijediti u polufinalu, a potom i u finalu.

Bez plasmana na OI je ostao Filip Hrgović koji je izgubio od Rusa Magomeda Omarova 14:15 u četvrtfinalu superteške kategorije. Ovim porazom mladi talentirani superteškaš je ostao bez izgleda za plasman u London jer je za olimpijsku vizu morao izboriti plasman u finale. Rus je u prvoj rundi uspio i srušiti Hrgovića pa je prva završila sa 7:3 za Omarova. Nakon gubitka druge runde 3:5, Hrgović kreće na sve ili ništa. U trećoj rundi nekoliko puta je uzdrmao Rusa, no usprkos dobivenoj rundi 8:3 Filip je izbubio meč za jedan bod.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙