FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brammertz: suđenje Mladiću veoma važno

Autor: ssai
BEOGRAD, 16. svibnja 2012. (Hina) - Glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz izjavio je u srijedu kako to tužiteljstvo smatra veoma važnim suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosankih Srba Ratku Mladiću, te izrazio uvjerenost da će Mladić imati pravično suđenje, kao i da će tužiteljstvo uspjeti dokazati Mladićevu indidvidualnu zapovjednu odgovornost.

Brammertz je u razgovoru za beogradsku televiziju B92 podsjetio kako haaško tužiteljstvo smatra da je, s jedne strane, nekadašnji vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić bio "arhitekt" politike etničkog čišćenja, a da je s druge strane Mladić bio najviši vojni zapovjednik bosanskih Srba, dakle dio istog zločinačkog pothvata.

"Ovo je više nastavak procesa koji su već vođeni u tribunalu, trebalo je 17 godina da Mladić bude uhićen, naravno da bi bilo bolje da se pred sudom našao mnogo ranije, u ranijoj fazi rada tribunala. Mi smo se uvijek nadali da će se Karadžić i Mladić zajedno pojaviti pred sudom, ali znate i sami da to nije bilo moguće", ustvrdio je Brammertz.

Suđenje Mladiću bit će, po njegovim riječima, posljednje suđenje u haaškom sudu za zločine počinjene u BiH te će, kako je rekao, to biti još jedno, ali veoma važno podsjećanje na zločine, i to 20 godina od početka rata u Bosni i Hercegovini i 17 godina od genocida u Srebrenici.

Upitan smatra li da Mladić može imati pravično suđenje, ako se ima u vidu veliko zanimanje javnosti za suđenje i to da vjerojatno većina novinara koji prate početak suđenja vjeruje da je Mladić kriv, Brammertz je izrazio svoju uvjerenost da će Mladić imati pravično suđenje.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙