FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 15. svibnja

Autor: vkrb
ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 15. svibnja:

RIJEKA - Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić održat će radni sastanak s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom (10 sati, Korzo 16, izjava za novinare predviđena je nakon sastanka). Milanka Opačić sudjelovat će na okruglome stolu u povodu 10. obljetnice Ureda Riječke nadbiskupije i Međunarodnog dana obitelji (11,15 sati, Riječka nadbiskupija, Ivana Pavla II.)

VUKOVAR - O političkome partnerstvu na razini Vukovarsko-srijemske županije dogovorile su se Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića (HSP AS) i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS). Sporazum o političkoj suradnji potpisat će u Vukovaru predsjednici tih stranaka Branko Hrg, Ruža Tomašić i Darinko Kosor (10 sati, hotel "Lav", J.J. Strossmayera 18).

ZAGREB - U sklopu 86. obljetnice Hrvatskoga radija i 56. obljetnice Hrvatske televizije, HRT će na prigodnoj svečanosti istaknutim pojedincima dodijeliti godišnje nagrade i nagradu za životno djelo "Ivan Šibl" (12 sati, Dom HRT-a, Studio 10, Prisavlje 3). Djelatnicima HRT-a bit će dodijeljena nagrada "Joško Martinović" za najbolju reportažu emitiranu u protekloj godini (20 sati). Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac u Muzeju za umjetnost i obrt otvorit će tradicionalnu izložbu snimatelja i kamermana HRT-a (19 sati). U spomen na poginule djelatnike HRT-a u Domovinskom ratu, kod spomen-ploče bit će položeni vijenci, a predsjednik Uprave HRT-a primit će njihove obitelji te ratne izvjestitelje HRT-a.

ZAGREB - Konferencija za novinare Zagrebačkog velesajma u povodu 39. međunarodnog sajma medicine, laboratorijske opreme i farmacije "Medicina i tehnika" te Međunarodnog sajma dentalne medicine "Dentex", koji će se održati od 17. do 19. svibnja (11 sati, dvorana Kluba izlagača, Južni ulaz ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Na tribini Kulturno-informativnog centra (KIC) "Rat poslije rata" o završetku Drugoga svjetskog rata, oslobođenju Zagreba i borbama do 15. svibnja govorit će povjesničar Vladimir Geiger i pravnik i publicist Tomislav Jonjić (19 sati, KIC, Teslina 16).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 6. festivala židovskog filma. Program će predstaviti počasni predsjednik tog festivala Branko Lustig i direktorica Nataša Popović, a na konferenciji će sudjelovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (12 sati, hotel "Sheraton", Kneza Borne 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymć

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙