FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GTC ponovo posluje pozitivno, stabilna tržišta nekretnina u istočnoj Europi

Autor: gple
VARŠAVA, 14. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Poljsko poduzeće za razvoj nekretnina GTC, većinski vlasnik zagrebačkog Avenue Centra, izvijestilo je u ponedjeljak da je prvo tromjesečje zaključilo s dobiti od 6,3 milijuna eura zahvaljujući stabilizaciji tržišta nekretnina u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Prethodna tri tromjesečja GTC je poslovao s gubitkom. U cijeloj prošloj godini zabilježio je gubitak od 270 milijuna eura.

Analitičari su očekivali dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju od 700 tisuća eura.

Otprilike polovina poslovanja GTC-a, čije su dionice izlistane na Varšavskoj burzi, otpada na Bugarsku, Rumunjsku, Hrvatsku i Mađarsku, a ostatak na Poljsku.

U Hrvatskoj poduzeće je vlasnik 70-postotnog udjela u Avenue Centru u Zagrebu a gradi i Avenue Park koji bi trebao biti otvoren iduće godine.

Grupa je potvrdila da planiranim izdanjem prava namjerava prikupiti približno 100 milijuna eura, uz 180 milijuna eura koje bi trebala pribaviti prodajom imovine i oko 80 milijuna eura putem novih zajmova za projekte.

Ukupna vrijednost GTC-ove investicijske imovine, odnosno uredskih i komercijalnih prostora, uključujući one u izgradnji, iznosila je krajem ožujka 1,723 milijarde eura, u odnosu na 1,703 milijarde koliko je iznosila na kraju prošle godine.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙