FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 14. svibnja

Autor: vmrs
ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 14. svibnja.

DEN HAAG - Nešto više od godinu dana od izricanja nepravomoćne presude kojom su generali Ante Gotovina i Mladen Markač proglašeni krivima i osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje, pred Haškim sudom održat će se žalbena rasprava. U prijepodnevnom terminu žalbu će obrazložiti obrana generala Gotovine, a u poslijepodnevnom dijelu ročišta obrana generala Markača. Obje će obrane imati po sat i pol za svoje izlaganje, a isto vrijeme dodijeljeno je i tužiteljima za odgovor na žalbe. Nakon tužitelja, obrane dvojice generala će, ukoliko žele, odgovoriti na izlaganje tužitelja i svaka je dobila po pola sata. Žalbeno vijeće predvidjelo je i da se generali Gotovina i Markač osobno obrate sucima na kraju ročišta i za to su odvojili po deset minuta.

BRUXELLES - Sastanak Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo. Na prvom je najavljena ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a na drugom zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

SPLIT - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministrica regionalnog razvoja Poljske Elzbieta Bienkowska sudjelovat će na konferenciji pod nazivom "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i iskustava Republike Poljske" (hotel Radisson Blu Resort, Split, 9.30 sati). Sudionicima konferencije će se obratiti i predsjednik poljskog Senata Bogdan Borusewicz. Zajedničke izjave za medije Grčića, Borusewicza i Bienkowske predviđeno je za 12.30 sati.

BEČ - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nastavit će razgovore s Iranom u iranskoj diplomatskoj misiji u Beču.

Dežurni:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙