FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP: Australcima zlato, Pavle Kostov i Petar Cupać 20.

Autor: adrp
ZADAR, 12. svibnja 2012. (Hina) - Spektakularnim plovom za odličja danas je u Zadru završeno Svjetsko prvenstvo za olimpijski 49er, a Australci Nathan Outterdige i Iain Jensen obranili su naslov svjetskih prvaka. Srebro su uzeli Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke, a broncu Danci Allan Norregard i Peter Lang, dok su naši olimpijci Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli 20. mjesto.

Danas su odrađena dva plova finalne serije, čime je odjedren puni program, svih 17 predviđenih jedrenja, nakon čega je deset najboljih ušlo u plov za odličja. Australci i Novozelađani su u plovu za odličja samo potvrdili svoje pozicije, dok su Danci uspjeli oteti broncu francuskoj posadi Dyen/Christidis.

"Ovo nam je treće svjetsko zlato zajedno. Zaista smo naporno trenirali prošle tri godine ususret olimpijskoj godini. Dobro je vidjeti da smo na pravom putu, a i cijeli tjedan smo dobro jedrili. Danas je bio težak dan za nas u kojem smo imali najlošije rezultate, ali ipak smo uspjeli ostati na prvom mjestu", rekao je trostruki svjetski prvak u ovoj klasi Nathan Outteridge.

Nezadovoljni nisu bili ni naši Pavle Kostov i Petar Cupać.

"Rezultat nije loš, kvalifikacije smo dobro odjedrili, a među nacijama smo 13. što znači da na Olimpijskim igrama itekako možemo jedriti za plasman među prvih deset, a to bi bio veliki uspjeh. Pred nama su još tri mjeseca priprema, početkom lipnja jedrimo još regatu Svjetskog kupa na poprištu OI. Znamo što nam je raditi i što treba popraviti. Nismo nezadovoljni, mada bi voljeli da smo mogli u Zadru jedriti pred ovom publikom u plovu za odličja", kazao je Pavle Kostov.

(Hina) xzg yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙