FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Laser: Stipanović drži treće mjesto

Autor: imli
ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Nakon osam jedrenja na Svjetskom prvenstvu za klasu Laser u njemačkom Boltenhagenu Tonči Stipanović je na trećem mjestu. Vodeći Australac Tom Slingsby se malo odvojio u bodovima, no ostale dijeli vrlo mala razlika. Još je šest plovova do kraja prvenstva, a stanje oko medalja je sasvim otvoreno.

Jedri se u vrlo teškim uvjetima, laganog i promijenjivog vjetra, no Tonči Stipanović iz dana u dan dokazuje da je maksimalno spreman i motiviran. Dobar je i Daniel Mihelić, koji je zasad 13. Svih pet naših kormilara plasiralo se u zlatnu finalnu skupinu. Na 35. mjestu je Milan Vujasinović, 45. je Filip Jurišić, 52. Ivan Taritaš, izvijestio je večeras Hrvatski jedriličarski savez.

Teška borba vodi se na Svjetskom prvenstvu za klasu Zvijezda u francuskom Hyeresu. Mate Arapov i Siniša Mikuličić su 14. nakon tri plova, međutim i s tim, nikad boljim plasamanom, nisu unutar olimpijske norme. Trenutačno su peti među nacijama koje nemaju normu za OI, a četiri su mjesta preostala.

Do kraja prvenstva preostala su još tri plova.

Startalo je i Svjetsko prvenstvo za 49er u Zadru. Kiša koja je padala preko noći i oblaci koji su bili nad Zadarskim kanalom veći dio dana stvorili su dosta poteškoća s vjetrom i dan nije izgledao previše obećavajuće. Srećom, poslijepodne je vjetar ipak bio dovoljno jak i stabilan da se odjedre tri plova prvenstva. Pavle Kostov i Petar Cupać izvrsno su otvorili natjecanje s pobjedom u prvom plovu, u drugom su bili solidni 14., a nažalost u trećem plovu dana zabilježili su lošije 23. mjesto tako da nakon tri plova zauzimaju 30. mjesto ukupnog poretka.

U vrhu poretka ima dosta iznenađenja, poveli su Poljaci Przybytek i Kolodzinski.

U britanskom Falmouthu, gdje se idući tjedan održava Svjetsko prvenstvo za klasu Finn, protekla tri dana jedrilo se Otvoreno prvenstvo Velike Britanije za "finaše". Nastupila su i tri hrvatska kormilara koji se spremaju za SP. Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je četvrto mjesto među skoro 90 natjecatelja.

"Flota je bila odlična, kvalitetna. Imali smo dobre uvjete i ova regata je dobro došla da se upoznamo s regatnim poljem. Dobro se osjećam, imam dobru brzinu po jakom vjetru i jedva čekam da svjetsko prvenstvo počne", kazao je Ivan Kljaković Gašpić.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙