FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: Litavska predsjednica posjetila Timošenko

Autor: mhaj
HARKIV , 11. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Litavska predsjednica Dalija Grybauskaite u petak se sastala s bivšom ukrajinskom oporbenom čelnicom i bivšom premijerkom Julijom Timošenko, koja je iz zatvora prebačena u bolnicu nakon brojnih kritika što ih je međunarodna zajednica uputila ukrajinskoj vladi, zaprijetivši i bojkotom Eura-2012.

Konvoj litavske predsjednice koji je je činilo desetak vozila, zaustavio se poslijepodne ispred klinike u Harkivu gdje se Timošenko nalazi zbog problema s hernijom diska, a hospitalizirana je u srijedu, prenosi France presse.

Kada se Grybauskaite pojavila pred bolnicom, nekoliko stotina pristaša Julije Timošenko, koliko ih se ondje okupilo, počelo je na engleskom izvikivati "Sloboda političkim zatvorenicima" i "Sloboda za Juliju Timošenko" te isticati fotografije bivše oporbene čelnice.

Litavska predsjednica iz Harkiva će večeras otputovati u Kijev gdje će razgovarati s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem - pod udarom Zapada zbog odnosa prema Timošenko, koji je okarakteriziran kao politička represija.

Nekoliko predsjednika europskih država bojkotiralo je dolazak na summit koji se u Ukrajini trebao održati tijekom ovog tjedna, prosvjedujući na taj način zbog slučaja Timošenko. Službeni Kijev na kraju je bio prisiljen otkazati održavanje summita.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙