FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravobraniteljica traži istragu oko premlaćivanja Timošenko

Autor: dmus
KIJEV, 25. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Ukrajinska pučka pravobraniteljica Nina Karpačjova zatražila je u srijedu istragu o tvrdnjama bivše premijerke Julije Timošenko da su je pretukli zatvorski čuvari, ocijenivši da bi moglo biti posrijedi mučenje.

Tvrdnje Timošenko da su je udarili u trbuh i izvukli iz kreveta opovrgnula je uprava zatvora, ali je ta optužba dodatno zabrinula zapadne zemlje u slučaju koji je već uzrokovao napetosti između Ukrajine i EU.

Bivša premijerka od petka štrajka glađu zbog toga što je navodno prisilno premještena u bolnicu, a uprava zatvora najavila je mogućnost da je počne prisilno hraniti.

Karpačjova je rekla da je djelatnik njezina ureda posjetio Timošenko i potvrdio da ima modrice.

"Ured pravobranitelja ocjenjuje da je slanje Julije Timošenko (u bolnicu) na takav način bilo primjer okrutnog ponašanja prema zatvoreniku i može se smatrati mučenjem", rekla je Karpačjova u pisanoj izjavi.

"Ured pravobranitelja traži od ureda državnog tužitelja pokretanje kaznenog postupka i suspenziju svih koji su sudjelovali u okrutnom postupanju prema Juliji Timošenko", dodaje se u izjavi.

(Hina) xdam ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙