FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDC Adriatics održao 10. konferenciju o IT sigurnosti

Autor: tmis
ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatske tvrtke vode računa o sigurnost informatičko-tehnoloških (IT) sustava, što pokazuje i podatak analitičke kuće IDC Adriatics da je tržište softvera za sigurnost informatičkih sustava prošle godine u Hrvatskoj vrijedilo 12,7 milijuna američkih dolara.

Kazao je to uz ostalo direktor IDC Adriaticsa Boris Žitnik na današnjoj jubilarnoj 10. konferenciji IDC-a na temu IT sigurnosti i podatkovnih centara koja je okupila oko 150 krajnjih korisnika i ponuditelja IT sustava i usluga.

Iako je vrijednost tržišta sigurnosnog softvera lani za mali postotak smanjena u odnosu na godinu prije, iz IDC-a to ipak ocijenjuju dobrim s obzirom na još uvijek krizne uvjete u kojima posluju hrvatske tvrtke.

Žitnik je na konferenciji istaknuo i da hrvatske kompanije sve više razmišljaju o uvođenju računarstva u oblaku ('cloud computing') i virtualnim uredima, ali da to još nije zaživjelo.

O 'cloudu' se općenito dosta govorilo na konferenciji, a osim te obuhvaćene su i brojne druge teme poput IT sigurnosnih strategija, izazova ubrzane mobilnosti i velikih količina podataka, uštede vremena na temelju virtualizacije, rješenjima 3D sigurnosti te budućnosti podatkovnih centara.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙