FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUI Travel optimističan vezano za ljeto

Autor: mpuk
BERLIN, 8. svibnja 2012. (Hina/Reuters/AFP) - Najveća europska turistička grupa TUI Travel objavila je u utorak da je optimistična vezano za prognoze za ljetne rezervacije, izvijestivši ujedno o većem neto gubitku u prvoj polovini financijske godine.

Tvrtka je objavila da su rezervacije do 29. travnja porasle u odnosu na prošlu godinu na svim tržištima, osim u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Tako su rezervacije u Francuskoj nastavile su padati, spustivši se na kraju travnja za 16 posto u odnosu na godinu ranije. U Velikoj Britaniji smanjile su se za šest posto, uglavnom zbog opće slabosti na britanskom tržištu.

"U Francuskoj i dalje bilježimo trend kasnijih rezervacija u izazovnim uvjetima na tržištu. Aktualne gospodarske prilike smanjile su potražnju za prvim dijelom ljetne sezone. Tržište je prigušeno ali počinjemo uočavati određeno jačanje potražnje za Tunisom i marokom, posebno u drugom dijelu sezone. Prodaja aranžmana za Egipat i dalje je obilježena izazovima", ističe se u priopćenju.

Na najvećem tržištu, onom njemačkom, rezervacije su porasle za tri posto.

Operater je također izvijestio da je u prvoj polovini financijske godine koja je završila 31. ožujka 2012. poslovao je s neto gubitkom od 288 milijuna funti, u odnosu na neto gubitak od 276 milijuna funti u istom razdbolju prethodne poslovne godine.

Gubitak prije oporezivanja iznosio je u zimskom periodu 457 milijuna funti, u odnosu na 366 milijuna funti gubitka u istom razdoblju prethodne financijske godine.

Putničke tvrtke obično bilježe gubitke tijekom zime, da bi u ljetnoj sezoni ponovo poslovale u plusu.

Prihodi su povećani za pet posto i iznosili su 5,4 milijarde funti.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙