FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri Gordan Maras i Predrag Matić u Koprivnici

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 7. svibnja 2012. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar branitelja Predrag Matić posjetili su danas Koprivnicu, gdje su se sastali s koprivničko-križevačkim županom, gradonačelnicima Koprivnice, Đurđevca i Križevaca te s predstavnicima poduzetnika i obrtnika.

Župan Darko Koren (HSS) rekao je ministrima da je protiv državne decentralizacije koja im, ustvrdio je, "dosad nije donijela ništa dobro" te su ostali bez važnijih institucija u županiji. "Tako se iz Koprivnice u Varaždin preselio Županijski sud, iz Koprivnice nam odlazi carinska ispostava, ukida se Ekonomski fakultet, željezničko čvorište Koprivnica ostaje bez uprave i za kraj, ono što nas najviše muči, prema najavama, jest obustava gradnje autoceste i podravskog ipsilona", rekao je župan Koren.

Kako su ministri na sastanak sa županom kasnili oko pola sata, župan je to iskoristio kako bi ih upozorio na važnost nastavka gradnje podravskog ipsilona, ističući da je taj kraj poprilično prometno izoliran, u što su se današnjim kašnjenjem mogli uvjeriti.

Ministar Maras odmah je odgovorio da je problem i cesta prema Koprivnici i kiša koja otežava promet u Zagrebu, zbog čega im je trebalo 45 minuta da izađu iz glavnoga grada.

"Iako nije moj resor, prometno povezivanje Koprivnice bit će jedan od prioriteta ove vlade, što je podloga za daljnje razvijanje maloga i srednjeg poduzetništva ovog kraja", rekao je, ističući da građani očekuju "učinkovitiju, jeftiniju i efikasniju javnu upravu".

"Zbog toga ne treba gledati, je li neka institucija u nekom gradu ili nije, nego ima li to ekonomsku podlogu ili nema", dodao je ministar Maras. U vezi s ovlasti nad željezničkim čvorom, rekao je kako ima smisla da ona ostane u Koprivnici, a s obzirom da je rasprava o tom pitanju u tijeku, pozvao ih je da se u nju uključe kako bi se na kraju donijelo logično rješenje.

Ministar Maras govorio je i o mjerama koje poduzima njegovo ministarstvo i vlada kako bi se ostvario znatniji gospodarski rast. Među ostalim, istaknuo je kako za strane investicije moramo pripremiti svoje gospodarstvo, riješiti se nelikvidnosti i osigurati sigurnost poslovanja, pri čemu je pozvao da se koprivničko-križevačke poduzetničke zone jave na natječaje poduzetničkog impulsa.

"Prvi put bodovat ćemo projekte za poduzetničke zone kako se ne bi doveli u situaciju da financiramo besperspektivne poduzetničke zone, kako je to bio donedavno slučaj", rekao je.

Nakon sastanka u županiji ministri su u Podravki razgovarali s članovima uprave, a nakon sastanka zatvorenog za javnost ministar Maras novinarima je rekao kako je bilo riječi o unaprjeđenju poslovnog odnosa manjega i srednjeg poduzetništva s velikim kompanijama.

Kako se najveći broj braniteljskih zadruga bavi poljoprivrednom i prehrambenom proizvodnjom, ministar branitelja Predrag Matić rekao je da je s predsjednikom uprave Podravke Zvonimirom Mršićem razgovarao o pomoći koprivničke kompanije u vezi s kupnjom i plasmanom braniteljskih proizvoda.

Dosadašnja suradnja braniteljskih zadruga i Podravke vrijedna je nekoliko milijuna kuna, rekao je, dodajući kako smatra da ona može biti deseterostruko veća. "Branitelji su sposobni proizvesti sve ono što su potrebe Podravke, a pritom zadovoljiti i traženom kvalitetom", istaknuo je Matić.

U nastavku posjeta Koprivnici ministri su se sastali s lokalnim poduzetnicima, a ministar Maras predstavio je plan poticanja poduzetništva i obrtništva u 2012. godini.

(Hina) xkkop ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙